To je to što me zanima!

Mučenje? Zašto bismo trebali očekivati da ćemo ikog razbiti

Pa što smo mi to napravili u posljednjih 20 godina u svijetu košarke da bismo sad mogli očekivati da ćemo ikoga razbiti 20 razlike, zapitao se Velimir Perasović...
Vidi originalni članak

Meki smo, nismo u ritmu na početku utakmica, ali to bi me brinulo da gubimo, poručio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović nakon što je Hrvatska puno teže od očekivanog slomila Nizozemce 78-72 u četvrtom kolu skupine C EuroBasketa u Areni.

- Ovako mogu pronaći i nešto pozitivno, nije sve tako loše. Nizozemci su danas, recimo, imali odličan postotak šuta, ali zadržali smo ih na 72 poena, što je dokaz da smo dobro radili u obrani - dodao je Peras.

- Ne mislim da smo se danas mučili. Pa što smo mi to napravili u posljednjih 20 godina u svijetu košarke da bismo sad mogli očekivati da ćemo ikoga razbiti 20 razlike? Zato mi nije izgledalo kao mučenje. I kad smo dobili Makedoniju 20 razlike govorili smo o nekom mučenju, ali ja ne mislim da je tako.

Hrvatska je potvrdila drugo mjesto u skupini i u osmini finala će ići na trećeplasiranog u skupini D iz Rige, no tamo se još ništa ne zna.

- Ovog trenutka ne mogu komentirati koga bih volio u osmini finala. Rekli su mi da možemo na Latviju ili Češku, a sad čujem da može biti i Litva. Apsurdno je onda pričati o tome koga bih volio. Nekad su i jači protivnici dobri za nas, a nekad se mučimo protiv slabijih. Male su razlike u europskoj košarci - istaknuo je.

Tomas upitan (i) za Gruzijce

Prije osmine finala u Lilleu, Hrvatsku očekuje posljednja utakmica u fazi po skupinama, u četvrtak u 18 sati protiv Gruzije.

- Idemo i protiv Gruzije na pobjedu. Puno su bolja momčad nego što su pokazali dosad u Zagrebu, zato ćemo opet morati dati sve od sebe za pobjedu - rekao je Perasović pa prokomentirao kakve su šanse da prve minute dobije oporavljenik Marko Tomas:

- Ne znam što reći. Na njemu je odluka kad će i hoće li zaigrati. Dan prije početka Europskog prvenstva odradio je odličan trening, pa onda dan poslije rekao da ne može igrati. Ne osjeća se dovoljno dobro, za više informacija morate pitati liječnike.

Roko Ukić igrao je svih 20 minuta u drugom poluvremenu, dok Dontaye Draper i Rok Stipčević nisu dobili ni sekundu.

- To je bila moja trenerska odluka - kratak je za kraj bio Perasović.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Anchor 10.09.2015.

    Imamo odlicno poslozenu reprezentaciju i ne sumnjam u dobar rezultat na ovom prvenstvu unatoc "tesko" izborenoj pobjedi.

  • A j k u l a 10.09.2015.

    Kakvo mućenje? Kakve su to gluposti! Dečki su jučer odigrali 4 utakmicu u 5 dana i odigrali su taman koliko i treba za pobjedu i 2 boda. Šta su trebali igrati sa 100 % pa da se NETKO ozljedi za drugi krug?

  • mrkrunimir 10 10.09.2015.

    http://www.dailymotion.com/video/x35zhrj_hrvatska-nizozemska-78-72-izvjesce-ep-09-09-2015-hd_sport http://vk.com/video230765537_171246080

Komentiraj...
Vidi sve komentare