To je to što me zanima!

Mršić htio Mulu za pomoćnika, a uzeo je Gianmarca Pozzecca

U FORMI Cibona je s Damirom Mulaomerovićem na klupi dobila tri u nizu, dok Cedevita ima osam pobjeda zaredom u ABA ligi. Međusobno igraju od 19 sati...
Vidi originalni članak

Drugi ovosezonski zagrebački derbi s klupa će voditi bivši suigrači u Ciboni i reprezentaciji, ali i nesuđeni suradnici u stručnom stožeru Cedevite.

- Uoči sezone razgovarao sam s Mulom o tome da mi bude pomoćnik, no ipak sam se odlučio za Pozzecca. Odlična je osoba i sjajan izbor Cibone - rekao je trener Cedevite Veljko Mršić o Damiru Mulaomeroviću.

“Sve je kužio kao igrač, moglo se odmah znati da će biti pravi trener” - Damir Mulaomerović o Mršiću

U sezoni 1994/95. zajedno su igrali u dresu “vukova”, Mršić je bio najbolji igrač, a mladi Mula tek se probijao u prvu momčad.

- Krajem sezone već se izborio za veću ulogu, a kad sam se vratio iz Žalgirisa, bio je jedan od najvažnijih igrača - kaže Mršić, koji je Muli pomogao u transferu u madridski Real.

- Imali su dvojbi i zvali me za savjet. Rekao sam im da ima snažan karakter, ali to ne znači da je loš čovjek. Nakon toga su ga angažirali - prisjetio se Mršić, koji je na Mulu jedanput poludio u svlačionici.

- Imali smo protiv Maccabija napad za pobjedu. Bio sam sam na šutu, ali on je otišao na ulaz i promašio. Jamchi je uhvatio loptu i ispod svoga koša šutnuo iz očaja i zabio tricu za pobjedu. Svašta sam mu rekao u svlačionici. Poslije mi je bilo žao, ali sve je proizašlo iz toga što smo obojica željeli najbolje - zaključio je Mršić.

Dobri prijatelji večeras će biti veliki suparnici. Utakmica je u 19 sati u Draženovu domu.

- Nek odlična utakmica bude božićni dar zagrebačkoj publici.

  • ODLIČAN START Mula je neporažen otkad je preuzeo klupu Cibone
  • POBJEDNIČKI NIZ Cedevita nikad prije nije dobila osam zaredom u ABA ligi
Idi na 24sata

Komentari 1

  • lavre 22.12.2015.

    Mula je pokaza strahovitu zelju za pobjedjivanjem i konstantno je uz aut liniju i konstantno pritisce momcad da se bori pogotovo u obrani. stjece se osjecaj da Mula toliko prsti energijom da nece popustit niti sekunde cijelu sezonu dok ne dokaze momcadi da su dobar kolektiv i usadi im pobjednicki mentalitet

Komentiraj...
Vidi sve komentare