To je to što me zanima!

Monaco šokirao Barcelonu, porazi Slovana i Salzburga. Evo rezultata Dinamovih suparnika

Monaco, Celtic i Borussia Dortmund su pobijedili, Arsenal je odigrao neriješeno, a poraženi su Slovan iz Bratislave, Milan i Red Bull Salzburg. "Modri" u idućem kolu dočekuju Monaco 2. listopada na Maksimiru
Vidi originalni članak

Dinamo nije dobro ušao u novi format Lige prvaka, već je u 1. kolu teško poražen od Bayerna u Münchenu (9-2), što je posla koštalo Sergeja Jakirovića. Međutim, život ide dalje, pa tako i Liga prvaka, a Dinamo će već 2. listopada u 2. kolu dočekati Monaco na Maksimiru. Ovako su Dinamovi suparnici ušli u elitno klupsko natjecanje.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Monaco - Barcelona 2-1

Klub iz Kneževine iznenadio je "blaugranu" i pobijedio je u 1. kolu. Doduše, domaćin je od 10. minute igrao s igračem više, s obzirom na to da je Eric Garcia kao zadnji igrač obrane napravio prekršaj na nekih 18 metara od gola nakon pogrešnog dodavanja ter Stegena. Monaco je poveo u 16. golom Akliouchea, ali nakon samo 12 minuta Lamine Yamal majstorijom zabija za 1-1. 

U drugom dijelu je francuski klub nastavio pritiskati i na kraju došao do pobjede golom Ilenikhene u 71. minuti nakon loše postavljene "offside" zamke Barcelonine obrane. Monaco je pokazao koliko je kvalitetan, zasluženo je pobijedio Katalonce, a 2. listopada stiže na Maksimir. 

ZA SVAKOG PONEŠTO Sportski TV vodič za vikend: Gdje gledati boks, milanski i turski derbi, F1 u Singapuru...

Sparta Prag - RB Salzburg 3-0

Dinamo u Austriji gostuje 23. listopada u 3. kolu, ali Salzburg se u prvom kolu nije proslavio. Praška Sparta ih je glatko pobijedila i golovima Kairinena (2.), Olatunjija (42.) i Lacija (58.) pokazala da su Austrijanci slabiji nego prije pet ili više godina. 

Celtic - Slovan Bratislava 5-1

Početkom (5.) studenog Dinamo gostuje u Slovačkoj, a Slovan je loše krenuo u Ligu prvaka. Ovo je bio dvoboj dviju momčadi s kojima se Dinamo susreće i jasno su u plavom taboru mogli vidjeti tko je kvalitetniji. Sa Celticom "modri" igraju u 6. kolu 10. prosinca na Maksimiru. 

Club Brugge - Borussia Dortmund 0-3

Između Slovana (5.11.) i Celtica (10.12.), Dinamo će igrati protiv dortmunske Borussije na Maksimiru 27. studenog. Iako krajnji rezultat ne sugerira tako, "crno-žuti" su se namučili na gostovanju u Belgiji i tek u 76. zabili prvi gol. Štoviše, bio je to zapravo relativno izjednačen dvoboj, ali je Borussija zabila svoje šanse, a Club Brugge nije. Njemačka momčad slovi za domaćinsku, tako da je dobro što Dinamo s njom igra na svom terenu. 

Atalanta - Arsenal 0-0

Zahvaljujući golmanu Davidu Rayi, koji je u 51. spektakularno obranio jedanaesterac Reteguiju, a potom i odbijanac, "topnici" nisu izgubili u Bergamu. Treća najvrijednija momčad na svijetu odigrala je blijedu utakmicu i uputila svega šest udaraca na gol Atalante, ali Dinamo s Arsenalom igra u gostima 21. siječnja i tu će biti teško tražiti bodove...

Milan - Liverpool 1-3

U zadnjem kolu Dinamo će na Maksimiru dočekati Milan 29. siječnja. Kriza "rossonera" se nastavlja i zapravo je šteta (po navijače "plavih") da dvoboj s talijanskim gigantom nije znatno ranije. Ima Milan kvalitetu u rosteru, ali trenutačno stvari i ne funkcioniraju najbolje i sve više se šuška o smjeni Paula Fonsece s klupe. 

Raspored Dinama u Ligi prvaka:

  • 2. 10. 2024. 21:00 AS Monaco (H)
  • 23. 10. 2024. 21:00 FC Salzburg (A)
  • 5. 11. 2024. 18:45 SK Slovan Bratislava (A)
  • 27. 11. 2024. 21:00 Borussia Dortmund (H)
  • 10. 12. 2024. 18:45 Celtic FC (H)
  • 21. 1. 2025. 21:00 Arsenal FC (A)
  • 29. 1. 2025. 21:00 AC Milan (H)
Idi na 24sata

Komentari 1

  • šb-dn 20.09.2024.

    Da je ostao Jakir realno oborili bi sve negativne rekorde u LP(kao trener je beskičmenjak, nikakvu pripremu utakmice nije imao). Sada ako se odabere kakav stručnjak sa iskustvom igranja Europe sa ovom ekipom se može napraviti čudo jer po individualnim igračima mislim da nikada jači nismo bili. (Nevistić, Mmae, Pierre Gabriel, Theophill, Mišić, Sučić, Pjaca, Baturina, Hodža, Petković svi su dobri igrači)

Komentiraj...
Vidi sve komentare