To je to što me zanima!

Modriću 20 minuta u pobjedi, a Pašaliću poluvrijeme u porazu. Gvardiol i Kova prošli su u Kupu

Napeto je bilo u La ligi gdje su 'kraljevi' imali tri gola prednosti pa u dvije minute dobili dva gola, ali na kraju su slavili. U Liga kupu je Manchester City tijesno prošao dalje s rezervnim sastavom
Vidi originalni članak

Tri su hrvatska reprezentativca slavila u srijedu navečer, dok je jedan neočekivano izgubio u utakmici kod kuće. Luka Modrić (39) igrao je 20 minuta u slavlju Real Madrida (3-2) protiv Alavesa, dok je Joško Gvardiol (22) igrao 15 minuta u prolazu u Carabao kupu u dresu 'građana' (2-1) protiv Watforda, a Mateo Kovačić (30) bio je na klupi. Sreće nije imao Mario Pašalić (29) koji je igrao prvo poluvrijeme u ligaškom porazu Atalante od Coma (2-3). U La ligi u pobjedi Seville (2-1) protiv Valladolida je 86 minuta odigrao Stanko Jurić (28).

Real dobio dva gola u dvije minute i slavio

U sedmom kolu španjolske La Lige nogometaši madridskog Reala upisali su petu pobjedu, na svom su terenu s 3-2 bili bolji od Alavesa. Došao je time Real ponovno na bod zaostatka u odnosu na Barcelonu, ali katalonska momčad ima utakmicu manje.

Već u prvoj minuti Real je probio inače vrlo čvrstu obranu Alavesa. Puno toga je kreirao Vinicius Junior koji je asistirao Lucasu Vazquezu za 1-0. Odličnu su akciju u 40. minuti izveli Mbappé i Bellingham, a francuski nogometaš je lijepo pogodio za 2-0. Do tri gola prednosti Real je došao odmah na startu drugog dijela, strijelac je bio Rodrygo.

Kada se činilo da će Real mirno potvrditi tri boda Alaves je u završnici na brzinu postigao dva pogotka. Strijelci su bili Benavidez u 85. i Kike Garcia u 86. minuti. Sve do kraja Real se gotovo panično branio, ali je nekako sačuvao pobjedu i tri boda. Od 69. minute za Real je zaigrao kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

'Građani' tijesno do slavlja

Manchester City je na domaćem terenu svladao drugoligaša Watford 2-1. Oba pogotka Manchester City je postigao u prvom poluvremenu, strijelci su bili Doku u petoj i Matheus Nunes u 38. minuti. Watford je do kraja tek stigao do počasnog gola kojeg je dao Ince u 86. minuti.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je za domaćina igrao od 76. minute, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi domaćina.

Iznenađenje Coma u Bergamu

U posljednjem susretu petog kola talijanske Serie A dogodilo se iznenađenje, nakon preokreta su nogometaši Coma pobijedili u Bergamu Atalantu s 3-2. Po rasporedu ova se utakmica trebala odigrati u ponedjeljak, ali je otkazana za utorak zbog jake kiše i natopljenog travnjaka u Bergamu.

Atalanta je povela u 18. minuti kada je loptu lijepo, s vrha šesnaesterca, zahvatio Zappacosta i pogodio za 1-0. No, početkom drugog poluvremena dogodila se prava gostujuća oluja te je Como zabio čak tri gola u samo četrnaest minuta.

Nakon 20-ak sekundi nastavka Strefezza je lijepo pogodio suprotni kut domaćeg gola i izjednačio na 1-1. Potom je u 54. Nico Paz pucao, a lopta se od Kolašinca odbila u domaću mrežu za 2-1 Coma. U 58. minuti sve je sam napravio Fadera i golom za 3-1 potpuno šokirao domaćina. Atalanta je tek smanjila na 2-3 golom Lookmana iz jedanaesterca u 98. minuti.

Time je Como došao do premijerne pobjede ove sezone, dok je Atalanta upisala već treći poraz. Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić počeo je utakmicu za Atalantu, ali je zamijenjen u 46. minuti.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • lucky edy 25.09.2024.

    Jeli tko gledao utakmicu?

  • RREAL MADRID 25.09.2024.

    Neozbiljnih zadnjih 10 minuta je skoro koštalo Real pobjede, morat će to puno bolje, ako se žele nositi s ovako dobrom Barcelonom. Suđenje standardno loše, od hrpe žutih, nepotrebnih kartona za Real do toga da Endrick ne bude isključen i igrač Alavesa koji laktom namjerno udari Frama Garciju.

  • sioa 24.09.2024.

    Real jako los ove sezone...Mnogo nedostaje Kroos neko ko moze linije povezati i stari Luka Vallejo jadan,spor mislim da nakon ovih 10 min nece zadugo zaigrati

Komentiraj...
Vidi sve komentare