To je to što me zanima!

Modrić: Svi živimo za ovo i to se vratilo! Gvardiol: Lukaku? Kad smo kao jedno, imamo rješenje

Ostvarili smo prvi cilj, prolazak skupine. Idemo dalje sad, pokazali smo da smo vrhunska momčad, da možemo igrati protiv bilo koga. Tko god nam dođe u osmini finala, neće mu biti lako, kaže Modrić
Vidi originalni članak

Hrvatska je remizirala s Belgijom 0-0 i kao druga u skupini F prošla u osminu finala Svjetskog prvenstva u Katru. Čeka je ogled protiv prvoplasiranoga iz skupine E u ponedjeljak od 16 sati.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi je pred kamere HTV-a stao kapetan Luka Modrić.

- Presretni smo što smo u osmini finala, zaslužili smo to po prikazanom. Odigrali smo dobru utakmicu, preživjeli smo protiv momčadi koja je imala nekoliko izrazitih šansi, a mogli smo i mi utakmicu prije riješiti. Ostavili smo sve na terenu od prvog do zadnjeg, svi koji su počeli i ušli, stručni stožer. Svi živimo za ovo i na kraju nam se vratilo - rekao je veznjak Real Madrida i nastavio:

- Ostvarili smo prvi cilj, prolazak skupine. Idemo dalje sad, pokazali smo da smo vrhunska momčad, da možemo igrati protiv bilo koga. Tko god nam dođe u osmini finala, neće mu biti lako.

Bruno Petković ušao je u drugom poluvremenu.

- Očekivali smo tešku utakmicu, ali prvi cilj je ispunjen. Bitno nam je bilo proći skupinu. Očekivali smo to po svemu i kvaliteti koju posjedujemo. Sad se lijepo odmoriti i iščekujemo osminu - rekao je napadač Dinama.

- Energično prvo poluvrijeme, dobro su nas pokrivali i izlazili, trebali su im tri boda, ali i mi smo tražili pobjedu, igru i naše prilike. Znali smo da neće dobro završiti ako se budemo branili 90 minuta. Lukaku je bio izrazito opasan, ali to je takav igrač. Kažu da nije spreman jer dugo nije igrao, ali opet je bio opasan i kvalitetan je - nastavio je.

- Bilo ih je jako teško pokriti dok nismo pohvatali sve, a kraj poluvremena imali smo pod kontrolom. Drugi dio? Sve se vidi, nije potrebno previše komentirati. Ždrijeb? Nemam nikakvih želja, sve pretpostavljam. Tko god da dođe, na koga god da naiđemo, neće mu biti lako, kao što neće ni nama.

Joško Gvardiol odigrao je doktorski, vukao je kao veznjak i branio sve što je trebalo.

- Ostvarili smo cilj i prošli dalje. Mogli smo zabiti koji gol, imali smo dosta šansi, ali pritisnuli su nas pred kraj utakmice, imali su i oni šanse koje nisu iskoristili. Ako ćemo iskreno, moramo biti zadovoljni bodom - rekao je Joško.

Kako je bilo čuvati Lukakua?

- OK, ma bilo je teško i... (zastao je) Nije bilo lako čuvati ga, svi znamo kakav je i kakve je građe, ali govorili smo da moramo biti kompaktni. Kad djelujemo kao jedno, onda za sve imamo rješenje. Iznošenje lopte? Mogli smo vidjeti to sa strane mene i Lovrena, ali u nogometu valja imati stopere koji će preuzeti odgovornost i napraviti višak prema naprijed - dodao je Gvardiol.

Borna Sosa jurio je po lijevoj strani.

- Dramatična utakmica. Znali smo da igramo protiv protivnika koji je jedan od najboljih na svijetu, znali smo da će biti jako teška i intenzivna utakmica, pogotovo u drugom poluvremenu kad ti uđu Hazard i Lukaku, naravno da je teško. Ostvarili smo cilj po koji smo došli, mogli smo zabiti i oni i mi, oni su možda imali malo bolje šanse, a nas je sreća pomazila koju smo zaslužili kroz prve dvije utakmice - rekao je bek Stuttgarta.

- Iznenadili su nas Hazardom, mislili smo da će igrati i on i Lukaku. Igrao je njihov izbornik na intenzitet da nas pokuša izmoriti što više može jer smo igrali tri utakmice praktički s istih 11. Sad idemo dalje, vidjet ćemo kako će završiti večernje utakmice pa se pripremamo za osminu finala - nastavio je.

KOMENTAR Belgijo, motaj kablove i sretan put kući! 'Vatreni', izgubili smo tone živaca, ali - hvala vam!

Pred kraj je bilo drame.

- Kad znaš zašto trčiš u zadnjim minutama, da sačuvaš ono za što si se borio, to nas krasi. Dajemo maksimum svaki put. A taj djelić sreće je isključivo radi toga što dajemo sve od sebe, svaki će igrač to potvrditi i jako sam sretan zbog toga - rekao je Sosa i dodao:

- Možda nismo očekivali da će Maroko završiti prvi, ali vidjeli smo da je dobra momčad s jako puno navijača i nezgodno ih je pobijediti. Nije to neko veliko iznenađenje, ali Belgija nije pokazala baš najbolji nogomet ovaj SP i protiv nas je odigrala najbolju utakmicu. Htjeli smo biti prvi jer bi nam se otvorio lakši ždrijeb, ali u osmini finala uvijek igraš protiv top ekipa.

Na koga u osmini finala?

- Pratimo sve, pogotovo skupinu koja se tiče nas. Ne znam koja je bolja momčad, Španjolska, Njemačka, Japan je pokazao da je dobar. Mislim da će Španjolci biti prvi, ali iznenađenja su uvijek moguća. Ostale su samo najbolje momčadi i nema nijednog laganog protivnika, tko god da bude - zaključio je Borna Sosa.

Kovačić: Zaleđe? Ne znam što se tu događalo

- Kako podcijeniti Belgiju, to bi bilo nenormalno. Vidjeli ste kakve mogu stvoriti probleme, ali hvala Bogu nismo primili gol i prošli smo dalje. To je najvažnije. Plan je bio krenuti jako i probati zabiti gol. Ovo zaleđe ne bih komentirao, ali ne znam što se tu događalo. Drugo poluvrijeme bili su opasni, pogotovo Lukaku, a mi smo bili rastrčani. Naravno da smo htjeli proći kao prvi, nismo uspjeli, ali prošli smo tešku skupinu. Sad se treba odmoriti i vidjet ćemo na koga dalje - rekao je Mateo.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • robluc 01.12.2022.

    igra za k

  • vuk000 01.12.2022.

    perisic je zmaj koliko covjek trci po ljevoj strani ..a za vezni red nemoram ni govorit koliko su kvalitetni ova stijena u obrani GVARDIOL samara sve napadace!!! zao mi je sto nemamo pravu spicu jaku kao sto je nekad bio mandzukic

  • 01.12.2022.

    Sreće smo imali čudo jedno. Sosa centaršutevi ništa, osim toga nema tko zabit gol. Hrvatska to može i mora bolje iako jako jako teško da će proć protiv Špnjolske ako ona bude prva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare