To je to što me zanima!

"Mnogi su ginuli za ovaj dres, čast mi je igrati za Hrvatsku"

Moj ujak je poginuo da ja danas mogu igrati za Hrvatsku. Nije to klub, poseban je osjećaj igrati za reprezentaciju, kaže Mario Hezonja nakon ogleda sa Slovencima
Vidi originalni članak

Mario Hezonja bio je jedan od glavnih igrača protiv Slovenije. Sa samo 20 godina, Hezonja je uz Krunu Simona nosio našu igru. Zabio je 13 koševa, uz to je dodao šest skokova i spektakularnim zakucavanjem podigao je atmosferu u Areni.

Uoči Eurobasketa pojavila se priča kako bi Hezonja zbog Orlando Magica mogao propustiti turnir. Mario je na "presici" otvorio dušu. 

- Čast mi je što mogu predstavljati svoju zemlju. Mnogi su ginuli za ovaj dres, moj ujak je poginuo da ja danas mogu igrati za Hrvatsku. Za njega i za sve ostale ja ću se uvijek boriti i iznad svojih mogućnosti - rekao je 20-godišnji Dubrovčanin.

- Nije ovo klub. Poseban je osjećaj igrati za reprezentaciju. Jako smo bliski, mi smo Hrvatska. 

Hezonja je zabio prvi hrvatski koš na utakmici i žestoko ga proslavio, kako bi podigao publiku na noge. Kaže da se pritom nije uopće veselio zbog sebe i svojeg učinka.

- Pa i napad poslije, kad je Dario Šarić zabio tricu, isto sam skočio i slavio kao da sam ja zabio. Osjećao sam koliko je bilo važno prekinuti tu lošu seriju napada s početka utakmice. 

Simbolično da su baš Mario i Dario zabili prve koševe. Dvojac od kojeg se puno očekuje u budućnosti u reprezentaciji. Hezonja će reći da se već trebalo očekivati i u prošlosti, a i da je normalno da se očekuje u sadašnjosti. 

- Ja sam bio spreman za ulogu i prošle godine u Španjolskoj. Sad sam spreman za važnu ulogu, a bit ću i sljedeće godine - zaključio je 20-godišnji Dubrovčanin.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • dobro jutro 06.09.2015.

    Bravo Mario

  • BARBABONI11 06.09.2015.

    Svaka čast Mario,kad bi tako razmišljali i naši nogometaši tko zna gdje bi nam bio kraj.

  • Hrvat_DU 06.09.2015.

    Drago mi je da je Dubrovčanin bio treći strijelac jučer, on je upisao prve poene za Hrvatsku na natjecanju i najljepši pogodak (zakucavanje).

Komentiraj...
Vidi sve komentare