To je to što me zanima!

Mladi 'vatreni' će se protiv Gruzije boriti za plasman na EP!

Hrvatska je u svojoj kvalifikacijskoj skupini završila na drugom mjestu, a morat će proći i dodatne kvalifikacije ako želi nastupiti na Euru u Slovačkoj. Prva utakmica igra se u Gruziji 15. studenog, uzvrat je četiri dana kasnije
Vidi originalni članak

Ivica Olić je prije dva mjeseca sjeo na klupu mlade reprezentacije umjesto Dragana Skočića. Glavni cilj koji su stavili pred njega je plasman na Europsko prvenstvo U-21, a legendarnog 'vatrenog' od tog cilja dijele još dvije utakmice.

Mladi reprezentativci su prije dva dana pobijedili Grčku 3-2 u Koprivnici i tako ispred njih osvojili drugo mjesto u kvalifikacijama koje je uvjerljivo pokorio nedodirljivi Portugal. Olićevi izabranici bili su kratki s gol-razlikom i nisu uspjeli izravno na Euro u Slovačkoj pa će morati do njega kroz dodatne kvalifikacije.

A sada smo doznali i tko će nam stajati na drugoj strani. Ždrijeb u središtu Uefe dodijelio nam je Gruziju. Prva utakmica igrat će se tamo 15. studenog, a uzvrat je četiri dana kasnije u Hrvatskoj. 

- To je momčad koja je završila druga na ljestvici ispred Švedske, što govori o njihovoj kvaliteti i ozbiljnosti. Jasno je da se radi o vrlo talentiranoj ekipi i zato moramo biti maksimalno oprezni i dobro pripremljeni. Podcjenjivanju nema mjesta jer su dokazali da imaju potrebnu kvalitetu. Njihov nogomet je u velikom usponu, što se vidi i po uspjesima njihove A reprezentacije na Europskom prvenstvu. Sigurno je da tu euforiju i pozitivan duh prenose i na mladu reprezentaciju, što nas dodatno motivira da budemo maksimalno spremni za ovaj izazov - rekao je izbornik U-21 reprezentacije Ivica Olić.

Gruzijci su do dodatnih kvalifikacija došli osvojivši drugo mjesto u svojoj skupini. Imali su 11 bodova manje od perfektne Nizozemske, dok su u posljednjem kolu iskoristili poraz Švedske i pobjedom protiv Sjeverne Makedonije pobjegli im na plus dva i osigurali drugo mjesto. 

Hrvatska reprezentacija na Transfermarktu vrijedi 53,6 milijuna eura, što je osjetno više od Gruzijaca koji su procijenjeni na 13 milijuna. Najvrjedniji igrač je Irakli Azarovi, lijevi bek iz Šahtara koji vrijedi pet milijuna eura, a skupio je i već 18 utakmica za A reprezentaciju za koju je debitirao prije tri godine. 
 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Palmanova 17.10.2024.

    gruzija pis of kejk

  • TECHNO VIKING 17.10.2024.

    ako gruzijci igraju kao i A vrsta, i stranci su u stozeru... onda smo u problemu!

  • dobralubenicaMeloni 17.10.2024.

    Ako ovo ne prođemo onda nam niti nije mjesto na EP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare