To je to što me zanima!

Mladi dinamovci na drugom mjestu u LP, trener oduševljen: 'Igrali smo baš fantastično!'

Skupina je jako teška i zanimljiva, nitko nema puni plijen, sve je bllzu. Sljedeće dvije utakmice jako su teške. Spremamo se da pobjedimo utakmicu, što će donijeti budućnost, vidjet ćemo, rekao je diplomatski Senzen
Vidi originalni članak

Nakon prvih 45 minuta Salzburg je vodio 1-0, mladim dinamovcima prijetio je treći poraz zaredom i eliminacijska faza bila bi sve dalje. No, u drugom poluvremenu u samo dvije minute vidjeli smo čudesni preokret koji ih je lansirao na drugo mjesto dva kola prije kraja grupne faze!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamovi juniori slavili su u Kranjčevićevoj protiv Salzburga (2-1) u četvrtom kolu Lige prvaka mladih, revanširali im se za poraz iz prve utakmice te skočili na drugo mjesto. 

Austrijanci su vodili od 19. minute golom Havela. Dinamovi mladići dobro su igrali, no lopta nije htjela u mrežu. A onda blitzkrieg u dvije minute. U 66. minuti Katinić je izjednačio, a minutu kasnije Topić je pogodio za 2-1 i erupciju slavlja u Kranjčevićevoj!

Taj rezultat ostao je do kraja utakmice. Trener Ivan Senzen bio je ponosan na svoje igrače. 

- Velike čestitke igračima. Odigrali su fantastičnu utakmicu. Pripremali smo se na ovo, bolje je bilo nego prva utakmica. Bili smo opasniji, nagradilo nas je s dva gola. Svaka čast ekipi - rekao je oduševljeni Senzen.

Što ste rekli igračima u svlačionici na poluvremenu kod zaostatka?

- S obzirom da je prvo poluvrijeme teklo tako nismo bili loša ekipa pa sam im rekao da nastavimo raditi onako kako smo igrali. Vjerovao sam da će biti okej. Trebalo je zabiti prvi gol i nakon toga je bilo sve lakše - rekao je trener Dinamovih juniora. 

Još su dva kola do kraja. Dinamo ima šest bodova, dva manje od prvoplasiranog Milana. U sljedećem kolu, 25. listopada, Dinamo će u Kranjčevićevoj dočekati baš talijanski klub. Pa se i njima pokušati revanširati za poraz iz prve utakmice (3-0). S nova tri boda napravili bi ogroman korak ka eliminacijskoj fazi.

- Skupina je jako teška i zanimljiva, nitko nema puni plijen, sve je blizu. Sljedeće dvije utakmice jako su teške. Spremamo se da pobijedimo utakmicu, što će donijeti budućnost, vidjet ćemo. 

Na tragu trenerovih izjava je i Maro Katinić, strijelac prvog gola. No, on se ne libi priznati kako je cilj prvo mjesto. 

- Cijelu smo utakmicu igrali kao momčad. Bilo je tu trenutaka kad su oni dominirali, no većinu utakmice smo mi bili pravi i zasluženo pobijedili danas. Gol? Refleksno sam digao koljeno i zahvatio loptu te je ona ušla u gol. Pobjeđujemo doma, sljedeća je utakmica s Milanom isto kod kuće. Pripremamo se za to, a onda po tri boda u London. Cilj nam je osvajanje skupine - rekao je Maro Katinić.

Sjajni Fran Topić donio je pobjedu Dinamu. 

- Osjećaj je nevjerojatan. Igrali smo danas dobro, ginuli jedan za drugog na terenu. Prvo mi je na pameti bilo da pucam, ali lopta mi je pobjegla. Vidio sam da mi stižu u blok pa sam još jednom napravio lažnjak i na kraju se izborio za šut. Sljedeće kolo igramo doma pred našim navijačima. Njihova nam je podrška stvarno bitna i lakše nam je tu izvući svoj maksimum.

POGLEDAJTE VIDEO: 'DINAMO ĆE POBIJEDITI 3:0'

Idi na 24sata

Komentari 6

  • prčiantitovar 11.10.2022.

    Bravo dico i Dinamova I Hajdukova.Talenata ka u priči menađera ka u nočnoj mori

  • Antitovar **_786 11.10.2022.

    Bravo klinci,ajmo sad i seniori !

  • picak..4 11.10.2022.

    Bravo za prezentaciju. Ajmo plavi

Komentiraj...
Vidi sve komentare