To je to što me zanima!

Mészáros: Uložili smo više od 150 milijuna eura u NK Osijek! Titula i dalje ostaje klupski cilj

Uprava na čelu s predsjednikom Sakaljem uživa apsolutno povjerenje i ponosan sam na njena dosadašnja postignuća. Izradila je najbolju sportsku strategiju, kaže Lőrinc Mészáros
Vidi originalni članak

Osijek je nakon četvrtog mjesta u prvenstvu smijenio trenera Zorana Zekića i postavio Talijana Federica Coppitellija, uskoro počinje s pripremama uoči nove sezone koju će otvoriti europskom utakmicom protiv pobjednika dvoboja između litavskog Šialiuaija i estonske Levadije 25. srpnja u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Klub je proteklih tjedana punio stupce i crne kronike zbog rešetanja auta sportskog direktora Joséa Bota i premlaćivanja skauta Jamieja Freemana, a glavni sponzor Lőrinc Mészáros obratio se navijačima i poručio kako je zadovoljan radom kluba. Podržao je odluku skupštine koja je produžila mandat upravi u kojoj su Ferenc Sakalj, Vladimir Čohar i Valentina Koprivnjak za još četiri godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Kristijan Lovrić na odmoru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Rezimirajući dosadašnjih osam godina vođenja NK Osijek, mogu samo iskazati zadovoljstvo ostvarenim. Kao novi investitori preuzeli smo klub u situaciji kada su svi digli ruke od njega, kada je bilo gotovo nemoguće izračunati sve dugove i kada je bankrot bila realnost. Nismo se, međutim, ograničili u tome da situaciju samo nužno saniramo i stabiliziramo, nego smo napravili i puno više. Kroz tih osam godina uložili smo više od 150 milijuna eura! To smo u prvom redu učinili za Školu nogometa, za djecu iz Osijeka i okolice kojima su danas omogućeni najbolji mogući uvjeti baviti se nogometom i razvijati se kao sportaši i kao ljudi. Kada pogledam iz ove perspektive koji smo put prošli, pogotovo u posljednje četiri godine, veselim se idućem četverogodišnjem razdoblju - rekao je Mészáros.

- Stabilizirali smo Osijek u vrhu ljestvice jer otkako smo ovdje, svaki put smo izborili plasman u europska natjecanja, odnosno nikada nismo završili sezonu ispod četvrtog mjesta. To nam daje vjeru da ćemo uskoro biti sposobni i za nešto više. Nastavak trenda rasta i razvoja preduvjet je jačanja kluba koji ima značajnu ulogu u hrvatskom nogometu. Nadalje, aktualna Uprava na čelu s predsjednikom Ferencom Sakaljem uživa moje apsolutno povjerenje! Ponosan sam na njihova dosadašnja postignuća, tijekom kojih su pratili smjernice i strategiju, učinkovito su pridonijeli finalizaciji velike investicije - izgradnji velebne Opus Arene, ujedno najmodernijeg stadiona u Hrvatskoj, i pratećeg trening kampa koji je na raspolaganju mlađim kategorijama - nastavio je.

Osijek čeka trofej od Kupa 1999., najbolji plasman u ligi pamti iz sezone 2020/21. kad je s Nenadom Bjelicom bio doprvak, a u idućim godinama Mészáros sanja i titulu.

- Osvajanje naslova prvaka ostaje naš cilj! U tu svrhu Uprava je izradila najbolju sportsku strategiju. Angažirali smo visoko kvalificirane stručnjake, zato vjerujem da ćemo u idućem četverogodišnjem razdoblju postići najbolje rezultate. S uvjetima kojima raspolažemo sve veći naglasak će biti na klupskoj Školi nogometa koja ima potencijal postati jedna od najkvalitetnijih u ovom dijelu Europe. Napravili smo, dakle, najbolju infrastrukturu u Hrvatskoj te postavili zdrave i čvrste temelje za iskorak NK Osijeka na višu razinu - zaključio je imućni Mađar.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Marin0011 22.06.2024.

    Teško, jer kad treba pokazati zube, kad je dokazano da vas se kralo (svi su to vidjeli) vi šutite. Tj,vasa uprava. Samo interesi, nema tu želje za napretkom osijeka.

  • bojovnik 22.06.2024.

    madaron je jednom u povjesti dobil vritnjak bu dobil opet

Komentiraj...
Vidi sve komentare