To je to što me zanima!

Matković odigrao zadnji susret u Ljetnoj ligi: Hoće li u NBA?

Matković će zbog Ljetne lige propustiti pretkvalifikacije za EuroBasket, ali trebao bi biti dostupan za olimpijske pretkvalifikacije gdje će Hrvatska igrati na turniru u Istanbulu
Vidi originalni članak

Hrvatski centar Karlo Matković postigao je osam koševa u pobjedi New Orleans Pelicansa 89-83 protiv Charlotte Hornetsa na NBA Ljetnoj ligi u Las Vegasu.

Matković je na parketu proveo 21 minutu postigavši osam koševa uz šut 4-11, te dodao tri skoka, tri ukradene lopte, dvije blokade i asistenciju.

Bio je to njegov četvrti nastup u Ljetnoj ligi uz prosjek od 20.2 minute, sedam koševa, 4.3 skoka, 2.3 blokade i jedne asistencije. Bila je ovo ujedno i posljednja prilika hrvatskom košarkašu da se dokaže treneru i pokuša izboriti mjesto u momčadi koja će se natjecati u NBA ligi, a jesu li navedene brojne bile dovoljne za to, procijenit će trener Willie Green.

Matković će zbog Ljetne lige propustiti pretkvalifikacije za EuroBasket, ali trebao bi biti dostupan za olimpijske pretkvalifikacije gdje će Hrvatska igrati na turniru u Istanbulu. Matkovića su Pelicansi izabrali na draftu 2022. godine kao ukupno 52. pick, a prošle je sezone ovaj 22-godišnjak igrao za Cedevitu Olimpiju. 

Pelicanse su do pobjede predvodili Dereon Seabron sa 20 koševa i šest asistencija, te Dyson Daniels sa 16 koševa i pet asistencija. Kod Hornetsa istaknuo se James Bouknight sa 28 koševa i sedam skokova.

Za New Orleans je ovo bila treća pobjeda uz jedan poraz u Ljetnoj ligi, dok su Hornetsi upisali četiri poraza.

Matkovića su Pelicansi izabrali na draftu 2022. godine kao ukupno 52., a prošle je sezone ovaj 22-godišnjak igrao za Cedevitu Olimpiju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare