To je to što me zanima!

Materazzi: Modrić i Kovačić su očajni, znaju da će biti teško

Hrvatska ima kvalitetu, ali osim Modrića, nitko ne zna kako se dobro pozicionirati. Ne možemo suditi po Španjolcima, oni su nas jednostavno ugušili. Spallettiju se nema što zamjeriti i nema smisla da sad mijenja jer došlo bi do kaosa
Vidi originalni članak

Bivši stoper talijanske reprezentacije Marco Materazzi koji je s njom postao i svjetski prvak za La Gazzettu dello Sport govorio je o ključnim segmentima talijanske igre u kontekstu nadolazeće utakmice s Hrvatskom. U kratkom intervjuu naveo je i jednog aduta kojega bi izbornik Spalletti trebao iskoristiti.

- Mancini djeluje kao dobar adut, on je uvijek spreman. Sve ovisi o stanju igrača, izbornik Spalletti sigurno zna puno bolje od mene - rekao je Materazzi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dva talijanska stopera, Bastoni i Calafiori, ljevonogi su nogometaši. Dok tamošnji mediji to ističu kao problem, Materazzi ima drukčije mišljenje.

ŽIVE ZA AZZURRE U Neuruppinu zapalili restoran Afganistancu pa smo pronašli talijanski: 'Dobit ćemo vas 2-1'

- Apsurdni klišej. Ne možemo suditi po Španjolcima, oni su nas jednostavno ugušili. Možda možemo malo kritizirati i govoriti o pogreškama, ali Spallettiju se nema što zamjeriti. Odabrao je svoju filozofiju, nema smisla da sad mijenja stvari jer došlo bi do kaosa.

Govoreći o Hrvatskoj, prisjetio se smotre iz 2012. godine, kada su igrali u grupnoj fazi. Tada je utakmica završila 1-1. Jedini pogodak za Hrvatsku zabio je Mario Mandžukić, dok je za Talijane iz slobodnjaka pogodio Andrea Pirlo.

- Izgubili smo veliki entuzijazam kad smo odigrali 1-1, a uslijedile su dobre partije i završili smo u finalu. Možda se ovaj put dogodi suprotno, pa nas muka odvede i korak dalje. Ako uopće prođemo skupinu... Važno je pronaći kemiju u momčadi, što prije dođe utakmica s Hrvatskom, to bolje - smatra stoper.

TRENING U NEURUPPINU VIDEO Motivirani Modrić 'letio' i uklizavao na treningu, Majer dobio udarac. Kako na Italiju?

Upitali su ga bi li u Leipzigu mijenjao sastav u odnosu na utakmicu sa Španjolskom.

- Spalletti će im dati dobre smjernice, mora osigurati da se svi igrači osjećaju važnima. Hrvatska ima kvalitetu, ali osim Modrića, nitko ne zna kako se dobro pozicionirati. Pogledajte samo njihov susret s Albanijom, morat će biti mnogo bolji od toga. Kad vidim igrače Modrićeve i Kovačićeve razine da su tako očajni, pomislim samo na jedno: Hrvati dobro znaju da je protiv Italije teško, svašta se može dogoditi - zaključio je Materazzi.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lukic1991 23.06.2024.

    jel to onaj šta je pobrao nokaut od zidana

  • Banananas 23.06.2024.

    To što se mi na terenu stisnemo po pet-šest igrača na malom prostoru ne znači da se ne znamo "pozicionirati", nego znači da smo druželjubiv narod koji mrzi izoliranost!

  • Zakon-je-Zakon 23.06.2024.

    Hrvatska je najbolja i najjača kad je stjerana u kut, otpisana i podcijenjena. Samo navalite sa podcjenjivanjem, ne znate što će vas snaći...

Komentiraj...
Vidi sve komentare