To je to što me zanima!

Matanović oduševio Gvardiola: 'Čudo je, bit će veliki igrač...'

Puno smo pričali nakon Eura, stali iza izbornika i vjerovali smo u iskorak. Ovo je pravi putokaz, bilo je protiv Portugala jako dobro i pokazalo se da novi sustav odgovara reprezentativcima, rekao je Kustić
Vidi originalni članak

Nakon lošeg rezultata na Europskom prvenstvu pa i zbog umirovljenja Marcela Brozovića, val negative i strepnje za budućnost kao da se spustio nad hrvatsku reprezentaciju. Bilo je jasno kako će Zlatko Dalić morati napraviti određene promjene u sastavu kako bi 'vatrene' vratio na pravi put, a nakon rujanskih utakmica svi zajedno možemo odahnuti. Pred ovom momčadi su bitno blistaviji dani.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon poraza od Portugala, Hrvatska je u drugom kolu Lige nacija pobijedila Poljsku (1-0), a još bitnije od rezultata je solidan dojam kojeg je ostavila reprezentacija u novom sustavu, kao i neki novi pojedinci poput Igora Matanovića. Nije zabio iz 11 pokušaja, koliko ih je imao u dvije utakmice, ali je pokazao da ima njuh za pozicioniranje i naći se u prilici. Realizacija je stvar iskustva i koncentracije i vjerujemo da će se to brzo poklopiti za ovog sjajnog mladića. 

Riječi hvale za njega je imao izbornik, predsjednik HNS-a Marijan Kustić i suigrači, a pogotovo Joško Gvardiol. Otkrio je to Kustić u razgovoru za Novu TV.

- Mladi igrači koji imaju dvojna državljanstva mogli su odabrati druge zemlje, neki su od njih i zaigrali za mlađe uzraste Njemačke ili Bosne i Hercegovine. Moram se zahvaliti svim suradnicima, pogotovo Stipi Pletikosi, koji su sudjelovali u tome da se odluče prihvatiti poziv Hrvatske. Gvardiol je rekao da je Matanović čudo od igrača, nije ga lako čuvati i poručio je da će biti veliki igrač - kazao je Kustić.

Dio javnosti zagovarao je odlazak Dalića nakon neuspjeha na Euru, ali HNS je stao uz njega. 

- Puno smo pričali nakon Eura, stali iza izbornika i vjerovali smo u iskorak. Ovo je pravi putokaz, bilo je protiv Portugala jako dobro i pokazalo se da novi sustav odgovara reprezentativcima. Tu su i mladi igrači koji su se nametnuli i sada smo u Osijeku dobili potvrdu pravog puta. Velik je bio pritisak, prije utakmice u Lisabonu pogotovo. Ali kad smo vidjeli da nova formacija i mladi igrači funkcioniraju na najbolji način, dobili smo optimizam za Poljsku - kazao je Kustić.

Dalić je sada sam sebi kupio prijeko potreban mir. Novo okupljanje zakazano je za mjesec dana kada nas čekaju utakmice protiv Škotske i Poljske. Do tada može nastaviti kovati planove i pokušati pronaći neka nova rješenja za reprezentaciju.  

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Tomislav-81 10.09.2024.

    Najbolji je za pucanje preko gola!!

  • danko1471991 10.09.2024.

    Gvardiol ne zamagljuj nam oci ,covjeku treba ragbi gol da bi pogodio... Dok na primjer Lewi( naravno glupo je uspoređivati njih dvoje)treba polušansa iz koje je pogodio gredu, malo nize i utakmica bi završila remijem... Onda bi mediji drugačije pricali o Matanovicu i njegovoj preciznosti...

  • imaš alfa,beta,gama... 10.09.2024.

    Dečko ima 21 god i u dvije utakmice našao se u više šansi nego neki naši repsativci u par godina,tako da ima dečko potencijala a i treba nam konačno netko visok jak da možemo i koji korner direktno nabaciti u šesnaesterac a ne stalno unatrag.Mislim da će ovo biti dobro,malo obranu dorediti i idemo dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare