To je to što me zanima!

Martinez: Prvi je put protiv nas netko igrao kvalitetno s loptom. Semedo: Hrvati su izvanredni...

Ovo je za nas bila perfektna utakmica jer smo igrali protiv tehnički jako kvalitetne momčadi. Nikada ne želimo izgubiti, ali utakmica je bila pozitivna u sklopu pripreme Europskog prvenstva, kaže izbornik
Vidi originalni članak

Portugalski izbornik Roberto Martinez rekao je da mu je subotnja utakmica s Hrvatskom dobro poslužila kao priprema za Europsko prvenstvo unatoč porazu od 1-2.

- Ovo je za nas bila perfektna utakmica jer smo igrali protiv tehnički jako kvalitetne momčadi. Mislim da je Hrvatska prva momčad koja je s loptom igrala kvalitetno poput nas - izjavio je Martinez u obraćanju medijima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U prvom poluvremenu teško smo kontrolirali igru, ali u nastavku smo zaigrali puno bolje - dodao je.

Portugal je u subotu izgubio doma 2-1 od Hrvatske u pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva.

- Gol smo zabili iz jedne dobro izrađene situacije, na postavljenu obranu, također smo bili i agresivni. Bila je to dobra pripremna utakmica za 16 igrača koji su bili na travnjaku, a uz to se nitko nije ozlijedio. Nikada ne želimo izgubiti, ali utakmica je bila pozitivna u sklopu pripreme Europskog prvenstva - izjavio je Martinez.

Portugal je u deset kvalifikacijskih utakmica primio samo dva gola, no u posljednje tri prijateljske čak šest.

- Jasno je da to moramo sada popraviti - odgovorio je izbornik Portugala.

Poručio je da je bitno da njegova ekipa početak prvenstva dočeka na najboljoj razini. Portugal će u utorak ugostiti Irsku što će mu biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva.

- Nogometaši Portugala htjeli su pobijediti Hrvatsku, ali naišli su na dobrog protivnika s izvanrednim veznim redom, što je rezultiralo porazom 2-1 - rekao je portugalski desni bočni igrač Nelson Semedo.

Upitan nakon utakmice brine li ga rezultat, 30-godišnji igrač je odgovorio da im je fokus "na pripremi za Europsko prvenstvo".

- Naravno da je bolje kada pripreme gradiš na pobjedama. Očito je da nismo htjeli izgubiti danas, ali prikazali smo pozitivnu igru protiv dobre momčadi, s izvanrednom sredinom terena - izjavio je Semedo za portugalsku televiziju RTP.

- Mi također imamo odličnu momčad. Sada ćemo nastaviti raditi, ispraviti greške, popraviti ono što smo radili i vjerovati - dodao je.

Hrvatska je na Nacionalnom stadionu pored Lisabona pobijedila 2-1, nanijevši Portugalu drugi poraz u posljednjih 14 utakmica.

- Nije moguće uvijek pobijediti - napomenuo je Semedo koji je odigrao 45 minuta. Rekao je da je Portugal dobro ušao u drugo poluvrijeme pri rezultatu 0-1.

- Počeli smo drugo poluvrijeme izjednačenjem i bili bolji od Hrvatske. Imali smo tada brojne prilike da dođemo do 2-1, a također i da izjednačimo na 2-2 kada je Hrvatska opet povela - rekao je.

- Nažalost, nismo uspjeli. Sada nam preostaje jedino nastaviti raditi - zaključio je Semedo.

Portugal će u utorak ugostiti Irsku što će mu biti posljednja provjera uoči Europskog prvenstva koje počinje za šest dana. Vitinha, 24-godišnji veznjak, rekao je da je penal u osmoj minuti ohrabrio Hrvatsku.

- Oni su nakon tog ranog vodstva osjetili da bi ova utakmica mogla biti drugačija - rekao je.

Hrvatska je prvi put pobijedila Portugal u osam međusobnih utakmica.

- Nastojali smo se ubacivati u protivnički prostor, stvarati prilike, ali nedostajala nam je kontrola kada smo igrali dobro - rekao je Vitinha.

Napomenuo je da će Portugalu ovakva utakmica poslužiti da se dobro pripremi za Europsko prvenstvo.

- Sada ćemo vidjeti što smo radili pogrešno i to ispraviti - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Palmanova 09.06.2024.

    Zanimljiv komentar sam ulovio na sajtu B92.Penalda je bilo stid ulazit u igru jer je terenom vladao njegov ex suigrac Modric sa 6 osvojenih pehara CL

  • domba18 09.06.2024.

    Ovaku ekipu dati neznalici Martinezu

  • ping-pong 09.06.2024.

    Marson@ je potpuno u pravu, to pisem od kraja utakmice. Nikad nas nisu hvalili, uvijek su nas podcijenjivali ,pa cak i vrijedali, to nam je odgovaralo jer smo se htjeli dokazati bili smo nabrijani i koncentrirani, ako se opustimo jer su nam svi rekli da smo favoriti , ispasti cemo u grupi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare