To je to što me zanima!

Mario Pašalić ispisao povijest Hrvata u talijanskoj ligi: 'Malo je riječi, toliko uspomena'

Gol Veneziji prvi je Pašalićev ove sezone, a ukupno 58. pogodak za klub iz Bergama, čime je izjednačen na osmom mjestu najboljih strijelaca u povijesti Atalante s Dancem Poulom Rasmussenom
Vidi originalni članak

Mario Pašalić (29) zabio je gol za Atalantu u osmom kolu Serie A, u gostujućoj utakmici protiv Venezije. Hrvatski reprezentativac je već u osmoj minuti utakmice iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu, nakon što igrači Venezije nisu uspjeli otkloniti opasnost nakon kornera. Atalanta je na kraju slavila rezultatom 2-0.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovo je Pašaliću prvi gol ove sezone za Atalantu, nakon što je u devet dosadašnjih utakmica u svim natjecanjima zabilježio samo jednu asistenciju. Ukupno je ovo njegov 58. pogodak za klub iz Bergama, čime je izjednačen na osmom mjestu najboljih strijelaca u povijesti Atalante s Dancem Poulom Rasmussenom.

NAJBOLJE SE SNAŠAO VIDEO Pašalić zabio prvijenac protiv davljenika talijanske lige

Osim što je osmi na vječnoj ljestvici strijelaca Atalante, Pašalić je postao i rekorder među Hrvatima u Serie A. Ovaj gol mu je 50. u talijanskom prvenstvu, a do njega je stigao u 227 nastupa. Od tih 50 golova, 45 je postigao u dresu Atalante, dok je preostalih pet zabio za Milan, u sezoni 2016./17., kada je bio na posudbi iz Chelseaja.

HRVATI VANI Modriću 20 minuta u pobjedi, a Pašaliću poluvrijeme u porazu. Gvardiol i Kova prošli su u Kupu

"Malo je riječi, toliko uspomena", napisao je nakon 50. gola Pašalić na Instagramu.

Prije ovog gola, Pašalić je dijelio prvo mjesto po broju golova u Serie A s Ivanom Perišićem, koji je za Inter zabio 49 pogodaka. Sada su iza njih ostali Nikola Kalinić i Igor Budan, obojica sa 44 gola, dok peto mjesto drži Alen Bokšić s 34 postignuta pogotka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare