To je to što me zanima!

Mario Hezonja: Na meni je da vratim slavu hrvatskoj košarci

Hrvatska košarka imala je toliko svijetlih trenutaka, ali sve je to nestalo. Na nama je, posebno na meni, da to vratimo hrvatskom narodu i Hrvatskoj, rekao je Hezonja
Vidi originalni članak

Sad mi je super u Americi. Bilo je teško u početku. Nova zemlja, sve je novo. Posebno ta tranzicija iz europske košarke u NBA, rekao je Mario Hezonja za CroatianSports.

Talentirani hrvatski košarkaš oduševljava u prvoj sezoni u NBA ligi. U zadnje vrijeme igra u prvoj petorci Orlando Magica, a njegova zakucavanja često se vrte na američkim portalima nakon utakmica. Nadamo se da ćemo ga u takvom izdanju gledati i kad će Hrvatska igrati kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Nisam zadovoljan sa stanjem u hrvatskoj košarci. No sve će sjesti na svoje ako ostanemo zajedno. Nismo u dobroj situaciji, imamo te kvalifikacije za Olimpijske igre. Moramo pobijediti velike momčadi poput Italije i Grčke. Bit će teško, ali moramo dati sve od sebe. Nadam se da ćemo biti u Riju - rekao je Hezonja.

- Hrvatska košarka imala je toliko svijetlih trenutaka, ali sve je to nestalo. Na nama je, posebno na meni, da to vratimo hrvatskom narodu i Hrvatskoj - dodao je Mario.

Zašto dres s brojem 23?

Nemam pojma. Stvarno, ne znam. U Barceloni nisam mogao uzeti brojeve koje sam htio, 8 ili 11, i dali su mi 23. Ovdje je bilo slično. Nisam čovjek koji mijenja puno toga, volim imati neke svoje rituale i zato sam ostao na broju 23, rekao je Mario.

Malo o nogometu

Odličan sam prijatelj s Alenom Halilovićem. Čujemo se gotovo svaki dan. Da, on je u Sportingu, ali vratit će se u Barcelonu, rekao je Hezonja.

Hajdukovac koji navija za Dinamo

Hajduk ili Dinamo? Prije sam bio veliki navijač Hajduka. Gotovo svi Dubrovčani su za Hajduk. Ali kasnije je to nekako nestalo. Kad sam došao u Zagreb, postao sam navijač Dinama. Tada je tisuće navijača dolazilo na utakmice. No i to je sad nestalo. Navijača više nema... - dodao je Mario Hezonja.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • nostradamus 10.03.2016.

    Bitno da je skroman...

  • ivanunited 10.03.2016.

    samo nastavite igrat srcem i bit ćete strašni igrači.... talentirani i vrijedni dečki, kapa do poda....

  • donandres 10.03.2016.

    samo da ga izbornik ne sputava kad igra za reprezentaciju, gledajući zadnji nastup nisam se mogao oteti dojmu da mu je zabranjeno da radi ono što najbolje zna i da se morao podrediti nekakvoj viziji trenera u kojoj svaki napad mora biti 100% onakav kako je on zamislio, a hezonja je vanserijski igrač kojeg ne smiješ tako ograničiti, mora imati određenu slobodu u igri

Komentiraj...
Vidi sve komentare