To je to što me zanima!

Mario Hezonja bit će među Top pet na sljedećem NBA draftu

Marija Hezonju, novu zvijezdu Barce, mogli bi uzeti Philadelphia 76ersi, koji od lani drže prava na Darija Šarića. Tek mu je 19 godina, a specijalnost mu je ''Alley-oop''
Vidi originalni članak

Mario Hezonja vrlo vjerojatno će biti među najtraženijim igračima idućeg NBA drafta . A među najlošijim momčadima, s najvećom vjerojatnošću da biraju među prvima, slavni su New York Knicksi i Boston Celticsi te Philadelphia , budući klub Darija Šarića , koji je lani izabran kao 12.

Njihovi su skauti zbog Hezonje na svakoj utakmici Barcelone. Rekordna partija, u kojoj je Manresi zabio osam trica iz osam pokušaja , nije nikakva slučajnost. Od prvih dana pokazivao je kako “mekanu” ruku ima.

- Igrali smo protiv Cibone 2009. godine, utakmica je bila već riješena, pa sam ga stavio u igru posljednje tri minute - prisjetio se ondašnji trener Dubrovnika Darko Kunce Hezonjina službenog debija za seniore. Imao je 14 godina, mjesec i četiri dana.

- Istjecalo je vrijeme , a on je imao loptu, šutnuo s nekih devet, deset metara i zabio - ispričao nam je Kunce.

Odmah je pobudio interes Velimira Perasovića , koji je bio trener te Cibone.

- Sreo ga je ispred svlačionice i upitao: ‘ Mali, a zašto ti nisi u školi? ’ - kaže Kunce, koji je već tada znao da Hezonju očekuje velika karijera.

- Bio je i nevjerojatno samouvjeren . Od prvog dana, s 13 godina, postavljao se kao da je jednak svima i tako su ga stariji suigrači prihvatili. Odmah se vidio na vrhu - objasnio je Kunce otkrivši da Mario, osim nevjerojatnih fizikalija, ima i nevjerojatan mozak.

- Ima eidetsko pamćenje , sjeća se tko je što rekao prije šest godina. Kad sam ga posljednji put vidio, podsjetio me na nešto što sam mu rekao na jednom time-outu. Prava je enciklopedija . Sve prati, sve pamti, analizira...

Nakon što je završio osnovnu školu, prešao je u Zagreb, koji mu je nudio najbolje uvjete za razvoj. Uz Šarića i Mavru činio je trojac supertalentiranih “mrava”, koji su osvojili juniorsku Euroligu .

- Na šutu je radio svaki dan , po dva sata ujutro i popodne. To mu se sad vraća - objasnio je Andrej Tesla , trener Zagrebovih mlađih kategorija.

Hezonjin talent i radne navike nagradio je i Jasmin Repeša , koji ga je uvrstio među 12 reprezentativaca za lanjski SP u Španjolskoj.

- Naravno da ga i dalje treba gurati, isto kao i Šarića, ali Dario je imao olakotnu okolnost jer je s reprezentacijom prvi put bio u kvalifikacijama, a ne na velikom natjecanju - rekao je Jasko.

Protiv Manrese je izgledalo kao da je prigovorio treneru kad ga je izvadio iz igre, baš kao i Repeši protiv Senegala .

- To su prigovori samome sebi , a time pokazuje neviđenu želju za uspjehom. Onome koga to uvrijedi nije mjesto u košarci nego doma - jasan je Repeša.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • jabbar 04.02.2015.

    Ukić i Markota su bolji!

  • El Tractor 03.02.2015.

    Loš je trener ovaj Repeša, jak je samo na riječima.

  • gregorsamsa555 03.02.2015.

    Pokazao je sto zna u Spanjolskoj, sad je na redu NBA

Komentiraj...
Vidi sve komentare