To je to što me zanima!

Marinić iskreno nakon finala: Olimpijske igre su jedina prilika da se sazna za mene i ovaj sport

Malo ću se prvo odmoriti poslije utrke. Nastupat ću u još jednoj, novoj disciplini - kajak crossu. Nije moja primarna disciplina, ali probat ću. Riječ je o novoj disciplini, rekao je Matija Marinić
Vidi originalni članak

Hrvatski kanuist Matija Marinić osvojio je osmo mjesto u finalu discipline C1 slalom na Olimpijskim igrama na divljim vodama s vremenom 100,35 sekundi. Poslije najveće utrke svoje karijere, Marinić je dao izjavu za HRT.

- Trebat će proći vremena da se sve slegne. Zadovoljan sam ulaskom u finale i samim nastupom u finalu, koji je bio skoro čist. U finalu je svaka sitnica bitna. Biti u finalu Olimpijskih igara velika je stvar. S obzirom na to da dolazim iz zemlje koja nema stazu s divljom vodom, ovo je velik rezultat.

Marinić je odradio sjajno polufinale u kojemu je u cilj ušao peti, ali poslije njega dva natjecatelja bila su brža i tako je sa sedmim mjestom izborio finale. Marinić je istaknuo kako su Olimpijske igre jedina prilika da se šira publika upozna sa sportom.

RUKOMETAŠI UTUČENI Sigurdsson: Trebalo je biti više sedmeraca za nas. Duvnjak: Ma, zasluženo smo izgubili

- Ako radiš protiv vode, potrošit ćeš puno energije i to nikako neće izgledati dobro. Treba gađati trenutke u kojima ćeš si pomoći vodom. Igre su jedina prilika na kojoj se može saznati za moj sport i da postoji Matija Marinić koji se bavi kanuom na divljim vodama.

Otkrio je i planove nakon sjajnog nastupa i najavio kako ovo nije njegov kraj na Igrama.

- Malo ću se prvo odmoriti poslije utrke. Nastupat ću u još jednoj, novoj disciplini - kajak crossu. Nije moja primarna disciplina, ali probat ću. Riječ je o novoj disciplini. U plastičnim čamcima starta se, skače se s rampe, i to četvorica u isto vrijeme, pa se svi zajedno bore - rekao je Marinić.

VODIČ ZA IGRE Raspored i rezultati Olimpijskih igara: Kad nastupaju Hrvati?

Marinić je odlično krenuo u finale, bez greške, i dobro prošao kroz seriju nizvodnih vrata. Ipak, već je imao 1,09 sekundi zaostatka za vodećim Slovakom na prvom prolazu. Na drugom je nadoknadio sve, odradio je fantastičan srednji dio i preuzeo vodstvo u tim trenucima s ravno sekundom prednosti. Više od dvije sekunde bio je brži od Slovaka Mateja Benuša u središnjem dijelu.

No, tada se dogodila velika pogreška. Izgubio je ritam i zastao, odmah se vidjelo da će ga pogreška koštati dosta vremena. Do kraja je odradio solidnu vožnju, na trećem prolazu zaostajao je 1,73 sekunde pa je ciljem prošao s trećim vremenom (98,35 sekundi).

Nevjerojatan nastup imao je Nicolas Gestin, domaći predstavnik, koji se okitio zlatnom medaljom s vremenom 91,36. Hrvatski predstavnik za njim je zaostao 8,99 sekundi jer su mu suci naknadnim pregledom dodali kaznu od dvije sekunde zbog diranja vrata pa mu je konačno vrijeme iznosilo 100,35.

USPJEH KARIJERE Marinić osmi u finalu kanua! Pogreška ga je koštala medalje

Koliko je Gestin bio dominantan govori podatak da je drugi Adam Burgess zaostao čak 5,48 sekundi, a treći Slovak Matej Benuš 5,67. Francuz je u potpunosti zaslužio zlatnu medalju jer je dominirao i u kvalifikacijama i u polufinalu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Zlatna Vuga 30.07.2024.

    Volim Olimpijadu zato što možemo gledati puno zanimljivih natjecanja među kojima su kanu i kajak. Jako volim i gimnastiku. Toliko truda, rada i muke, a kao da na svijetu postoji samo taj nogomet što više i ne doživljavam ga kao sport nego velki biznis i prenavljanje, blago rečeno.

  • TVP 29.07.2024.

    Bravo na trudu i zalaganju. Ovaj sport je daleko naporniji, zahtjevniji i interesantniji od svih nogometnih utakmica.

  • global 29.07.2024.

    Bitno da znamo za Matešu i njegovu flundru

Komentiraj...
Vidi sve komentare