To je to što me zanima!

Sjajni Marinić u velikom stilu izborio polufinale! Bio je treći

Ispred njega su bili Francuz Gestin, glavni kandidat za zlato, i Britanac Burgess. Najbolji hrvatski kanuist na svojim drugim Olimpijskim igrama lovi prvu medalju i ovim nastupom bi konkurirao za odličje
Vidi originalni članak

Najbolji hrvatski kanuist na divljim vodama Matija Marinić (33) osigurao je polufinale u disciplini C1 slalom s vremenom 91,61 sekundi iz prve vožnje u kvalifikacijama. U drugoj je krenuo odlično, bio brži od domaćeg predstavnika Nicolasa Gestina, no dirao je vrata nakon prvog prolaza pa dobio dvije sekunde kazne koje su ga izbacile iz ritma.

Marinić s ovakvom formom konkurira za odličje

U kvalifikacijama je nastupalo 20 kanuista od kojih su 16 prošli dalje pa Marinić i nije previše razočaran nešto slabijim nastupom u drugoj vožnji jer je sjajnom prvom osigurao polufinale nešto ranije.

Pravila su takva da se dvije vožnje ne zbrajaju, kao primjerice u skijanju, već se vrednuje ona vožnja s boljim vremenom. Polufinale je na rasporedu 29. srpnja.

Francuz Nicolas Gestin bio je najbrži u prvoj vožnji s vremenom 89,90s, u drugoj je dodatno poboljšao vrijeme i na koncu završio prvi s 88,78s dok je drugi bio Britanac Adam Burgess (90,87s). Marinić je, nakon što su svi kanuisti odradili svoje nastupe, s boljom prvom vožnjom osigurao treće mjesto. Da je ovako vozio u finalu, osvojio bi broncu pa veseli vidjeti da je u sjajnoj formi i da ima što za reći u lovu na olimpijsko odličje.

Drugi nastup na Olimpijskim igrama

Inače, Marinić je član kanu kluba Zagreb, a trenira na poligonu na rijeci Savi. Olimpijsku normu ispunio je na Svjetskom prvenstvu u londonskom Lee Valleyju u rujnu prošle godine.

Bio je europski prvak u konkurenciji do 23 godine, a ovo mu je drugi nastup na Olimpijskim igrama. U Tokiju je završio 11., isto u disciplini C1 slalom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Rajinho 27.07.2024.

    AJMO MATIJA!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare