To je to što me zanima!

Marićeva zamjena: Francuz novi povjerenik za suđenje HNL-a

Sa suđenjem je prestao 2010. godine kad je preuzeo predsjedničku funkciju Sudačke komisije Francuske. Nikada nije sudio na velikom natjecanju, ali bio je šef sudaca u Belgiji i na Cipru
Vidi originalni članak

Čelni čovjek HNS-a Marijan Kustić u travnju na Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza najavio je kako će na mjesto šefa hrvatskih sudaca doći stranac, a kako piše Germanijak, čini se da su pronašli zamjenu Bruni Mariću.

MARIĆ PORUČIO Bivši šef hrvatskih sudaca: Naši suci su bolji od sudaca na Euru

Riječ je o francuskom sucu Bertrandu Layecu (59) koji će od prvog kola HNL-a, koje je na rasporedu od 3. kolovoza, delegirati suce u HNL-u. U elitnom rangu francuskog nogometa sudio je od 1998. godine, a nešto kasnije je stupio i na međunarodnu scenu.

POGLEDAJTE VIDEO: Najbolji trenuci presice Brune Marića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sa suđenjem je prestao 2010. godine kad je preuzeo predsjedničku funkciju Sudačke komisije Francuske. Nikada nije sudio na velikom natjecanju, ali bio je šef sudaca u Belgiji i na Cipru.  Prije finala Eura pohvalio ga je Francois Letexier (35), sudac koji je dijelio pravdu na utakmici Španjolske i Italije (2-1).

- Vjerovao mi je i prije nego što sam ja vjerovao u sebe. Nije mi davao samo dobre savjete, već i dozu samopouzdanja - rekao je Letexier za Uefu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Porto1x2 17.07.2024.

    Mislim da se neće dugo zadržati kod nas pogotovo ako dolazi sam, jer mu kolege ostaju iz iste komisije sudaca kao i kod Brune Marica...

  • wetwetwetwetw 17.07.2024.

    prvo strani sudci, a sad i strani povjernik? pa kak vi u hns-u mislite da bu hajduk postal prvak? niš to ne valja....

  • RedDoor 17.07.2024.

    Nek mu je sretno, da se priča samo o nogometu. I definitivno treba bolji VAR sustav izgleda i nek dovodi suce izvanka povremeno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare