To je to što me zanima!

Marca otkrila dobitnika Zlatne lopte. Omaklo se sponzoru...

Ceremonija dodjele Zlatne lopte održava se 28. listopada u Parizu, a madridski sportski medij tvrdi da će pobjednik biti favorit kladionica Vinícius Júnior. Već su mu spremne i posebne kopačke
Vidi originalni članak

Još je nešto više od mjesec dana ostalo do proglašenja najboljeg nogometaša svijeta za prošlu sezonu u izboru France Footballa i Uefe 28. listopada u dvorani Place du Châtelet u Parizu. Španjolska Marca u utorak je na naslovnici objavila kako će dobitnik Zlatne lopte biti nogometaš Real Madrida Vinícius Júnior (24).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Pariz i rijeka Sena, protagonisti Olimpijskih igara, očekuju Brazilca za krunidbu kao najboljeg u sezoni 2023/24. Nogometni svijet već je priznao napadača Reala kao jednog od najvećih, a sad će France Football i njegov Ballon d'Or učiniti isto", piše madridski medij.

U prilog najavi kako će upravo Viníciusa proglasiti najboljim govori činjenica da dobavljač sportske opreme igračev sponzor Nike ponovno otvoriti trgovinu u središtu Madrida (Gran Vía) dva dana nakon ceremonije, pri čemu će baš fotografija Viníciusa sa zlatnim detaljima biti glavna. Već su spremne i njegove kopačke u zlatnoj boji, tvrdi Marca.

Brazilac jest favorit prema kladionicama, na njegovu pobjedu koeficijent je oko 1,45, prati ga europski prvak Rodrigo s koeficijentom 4, a na trećem je mjestu Viníciusov klupski suigrač i europski doprvak s Engleskom Jude Bellingham (17).

"Nogometaš koji je odrastao u Flamengu pokazuje što znači 100 posto vjerovati u svoje sposobnosti, rasti u različitosti kako bi svakom pokazao da se trud isplati, u ovom slučaju u obliku zlata koje traži svaki nogometaš, o čemu sanja i čemu teži", dodaju u Marci.

U zadnja dva desetljeća vladavine Lionela Messija (osam) i Cristiana Ronalda (pet nagrada) od ostalih su se ugurali samo Luka Modrić 2018. i Karim Benzema 2022. Zadnji Brazilac na krovu svijeta bio je Kaká još 2007.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Django_ 25.09.2024.

    Ne bih se cudio da daju opet malom hobitu Lessiu

  • Djoni 24.09.2024.

    Nominacije 2004- Sevcenko, Ronaldinho, Henry, Ronaldo, Deco, Nedved, Rooney, Carvalho, Van Nisterlooy, Kaka, Buffon, Figo, itd.. 2014- Ronaldo, Messi, Robben, Iniesta, Schweinsteiger, Neuer, Bale, Costa, Kroos, Di Maria, Ramos, Ibra itd... 2024- Bellingham, Dias, Calhanoglu, Foden, Grimaldo, Lookman, Vitinha, Mbappe, Haaland, Saka, Williams, Odegaard, Martinez itd. Kvaliteta je definitivno pala, razlika je smijesna, cak i vise zvucna imena s popisa nisu napravila dovoljno. Da Rodri dobi bilo bi posteno i zasluzeno, osobno bi volio da je Carvajal, krucijalan i jedan od najzasluznijih za osvojenu ligu prvaka i Euro. Definitivno ne Vini.

  • đuro kojotovski 24.09.2024.

    dobit će samo zato da se vidi kako nogomet nije rasistički sport i navijači nisu tako nastrojeni.. politika i ništa više.. Rodri je više zaslužio..

Komentiraj...
Vidi sve komentare