To je to što me zanima!

Manchester City dobio parnicu usred suđenja stoljeća! Protiv njega svjedočili Arsenal i United

Komisija je utvrdila da je liga pogriješila kada je blokirala novi sponzorski ugovor koji je City dogovorio s Etihadom krajem prošle godine
Vidi originalni članak

Manchester City ostvario je veliku pobjedu u pravnoj borbi s Premiershipom nakon što su nova pravila o sponzorskim ugovorima proglašena nezakonitima. U presudi koja će imati dalekosežne posljedice za najviši rang engleskog nogometa, komisija je odlučila da su propisi, kojima se nastojalo spriječiti klubove da napuhuju sponzorske ugovore s tvrtkama povezanim s njihovim vlasnicima, u suprotnosti sa Zakonom o tržišnom natjecanju. Također su zaključili da je liga pogriješila blokirajući dva takva ugovora Manchester Cityja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Aktualni prvaci Engleske, u vlasništvu Abu Dhabija, koji se suočavaju sa 115 optužbi za kršenje financijskih pravila lige u odvojenom slučaju, tužili su ligu ove godine. Tvrdili su da su pravila, uvedena nakon saudijskog preuzimanja Newcastle Uniteda i izmijenjena u veljači, nepravedna.

DVA GOLA JACKSONA VIDEO Liverpool je preuzeo vrh Premiershipa, Aston Villa ga prati u stopu. Slavio i Chelsea

"Manchester City zahvaljuje uglednim članovima Arbitražnog suda na njihovom radu i razmatranjima te pozdravlja njihove zaključke", izjavili su iz kluba, očito zadovoljni presudom.

Ova presuda mogla bi omogućiti Cityju i drugim klubovima sklapanje značajno većih ugovora s povezanim stranama. Očekuje se da će klub tražiti naknadu troškova i štete, dok će Premier liga vjerojatno morati izmijeniti ili potpuno ukinuti sustav. Drugi klubovi također bi mogli tražiti odštetu ako smatraju da su zbog ovih pravila pretrpjeli štetu.

POTVRDIO DOKTOR Težak udarac za Arsenal! Ključni igrač se ozlijedio pred veliki derbi, bit će spreman za Dinamo

Komisija je utvrdila da je liga pogriješila kada je blokirala novi sponzorski ugovor koji je City dogovorio s Etihadom krajem prošle godine. Cityjev prethodni desetogodišnji ugovor s tom aviokompanijom iz Abu Dhabija već je predmet zasebnog postupka o 115 optužbi.

RASPUCANI PLAVCI Chelsea razbio Wolverhampton, zabio je i povratnik Joao Felix

Otkriveno je da su predstavnici Arsenala, Manchester Uniteda, Liverpoola i West Hama svjedočili protiv Cityja i u korist lige, zajedno s Brentfordom, Bournemouthom, Fulhamom i Wolverhamptonom. No unatoč tomu, "plavi" iz Manchestera izvojevali su važnu pobjedu usred “nogometnog suđenja stoljeća”. Slučaj Premier lige protiv Cityja zbog 115 navodnih kršenja financijskih pravila sada je u trećem tjednu od očekivanih deset tjedana suđenja. Ako klub proglase krivim, mogao bi se suočiti s velikim kaznama, pa čak i ispadanjem iz lige.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Space Burek 07.10.2024.

    A svi sa malo mozga mogu zaključiti da su arapi opet platili čelnicima lige ispod stola da ova glupost prođe. Na koju foru nisu napuhane cifre... City tek sada može dobiti sponzorski ugovor na razini Barcelone, Reala, Bayerna i Uniteda ali i dok su bili kanta su imali slične ugovore a sada će ih imati i Newcastle kojem je najveći uspjeh kvalifikacija u LP u zadnjih x godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare