To je to što me zanima!

Mamić je otišao pa se vratio, a Dinamo je igrao ligu za bedaka: Prepoznajete li igrače sa slike?

Dinamo bi bez mene skroz potonuo, u to sam siguran bez lažne skromnosti, to je jedini razlog zašto ne odlazim, rekao je prije 18 godina bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić nakon što se vratio u Dinamo
Vidi originalni članak

Hajduk je osvojio naslov prvaka, ujedno i posljednji, a fešta je u Splitu trajala danima. Cijelu atmosferu je dodatno začinilo i ustoličenje Ćire Blaževića te najave o napadu na Ligu prvaka. Navijači su živjeli u idili, kao u snu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U metropoli potpuno drugačija slika. Razočaranje, bijes i frustracije zbog jedne od najgorih sezona u povijesti kluba. Dinamo je u sezoni 2004/2005. igrao u famoznoj 'ligi za bedaka' osvojivši sedmo mjesto, što je jedan od najsramotnijih trenutaka za navijače zagrebačkog kluba. Od kandidata za naslov Dinamo je postao predmet ismijavanja. Smijali su se svi, tko je stigao. Čak i dinamovci. Liga za "bedaka" dobila je na promociji.

Ključan trenutak dogodio se 19. ožujka kada je Slaven Belupo slavio 3-1 i poslao 'modre' u ligu za ostanak. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić je tada podnio ostavku na mjestu izvršnog dopredsjednika.

- Tužan sam jer po drugi put napuštam klub, prvi put se to dogodilo u listopadu 1994. godine kada kao direktor Croatije nisam uspio vratiti ime Dinamo - rekao je tada Mamić.

No, bivši je bio tek nekoliko dana. Ubrzo se predomislio i vratio na svoju poziciju.

- Dinamo bi bez mene skroz potonuo, u to sam siguran bez lažne skromnosti, to je jedini razlog zašto ne odlazim.

Novi vjetrovi zapuhali su u Maksimiru na početku nove sezone. Htjeli su što prije zaboraviti katastrofu u kojoj su ostali bez trofeja i Europe, a na današnji dan prije 18 godina započele su pripreme za novu sezonu. Momčad je poveo Josip Kuže, Luka Modrić, buduća Zlatna lopta, se nekoliko mjeseci ranije vratio s posudbe iz Inter Zaprešića, kao i Vedran Ćorluka.

s lijeva na desno: Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Eduardo da Silva, Silvijo Cavrić, Dumitru Mitu, Goce Sedloski

Tu je bio i sjajni Eduardo da Silva, pokojni golman Ivan Turina, Goce Sedloski, veliki talent Silvijo Cavrić koji nije ostvario potencijal, došli su Zoran Mamić, Silvio Marić, Ognjen Vukojević, Etto, Dumitru Mitu i Anderson Costa, najpoznatiji po crvenom kartonu protiv Hajduka nakon 10 sekundi. Danijel Pranjić, tada veliki talent, a kasnije hrvatski reprezentativac, otišao je tog ljeta.

Dinamo je ojačao momčad, htio je isprati sramotan okus iz prošle sezone. Hajduk se ispuhao financijski pa više nije mogao pratiti plave koji su pokorili konkurenciju i lakoćom osvojili naslov. Tada je započela nevjerojatan niz koji je trajao do 2017. godine kada je Rijeka prekinula Dinamovu dominaciju i osvojila titulu. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • čovik sa mora 29.06.2023.

    kaje tovari kaj brijete neeeee ninamo zabreg bg neeeeeee

  • 01mario 29.06.2023.

    i naravno odma se je liga ukinula kao i dvoransko prvenstvo

  • MateCro 29.06.2023.

    Skupa slika. 💙

Komentiraj...
Vidi sve komentare