To je to što me zanima!

Malec zadnjeg dana 52.: Tijelo mi se smrzlo, vjetar nikad jači

Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala, rekla je Vedrana Malec
Vidi originalni članak

Posljednjeg natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu hrvatska olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec nastupila je u ski-maratonu slobodnim načinom na 30 kilometara.

U otežanim meteorološkim prilikama Malec je zauzela 52. mjesto (+16:24 minuta za pobjednicom) u konkurenciji 65 natjecateljica.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala. Tijelo mi se smrzlo, ali sam napravila dobar posao - kazala je Malec. 

Prema ranijim najavama, Vedrana Malec se ovom utrkom oprostila od olimpijskih nastupa. Nakon Sočija 2014. i Pjongčanga 2028., Peking 2022. bio joj je treći olimpijski nastup. Osim 52. mjesta u najzahtjevnijoj utrci ženskoj programa skijaškog trčanja, Malec je bila 53. u pojedinačnom sprintu, 73. u klasičnoj utrci, dok je ekipni sprint s Tenom Hadžić završila na 10. mjestu u polufinalnoj skupini.

U utrci koja je još dan ranije, zbog vjetra i hladnoće u kineskom Nacionalnom centru skijaškog trčanja Zhangjiakouu pomaknuta naprijed za tri i pol sata, zlato je osvojia Norvežanka Therese Johaug (1:24:54), srebro Amerikanka Jessie Diggins (+1:43.3 minute), a Kerttu Niskanen iz Finske okitila se brončanim odličjem (+2:33).

Trećim zlatnim odličjem u Pekingu, Norvežanka je u vjerojatno posljednjem olimpijskom nastupu u trofejnoj karijeri, dovela svoju zemlju do rekordnih 16 medalja na jednim Zimskim olimpijskim igrama. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • VELIKI GMAZ 20.02.2022.

    ne volim zimu, više volim sunce, more i pješčane plaže od snjega i ekstremnih uvjeta

  • neko007 20.02.2022.

    i to mi šaljemo i plačamo,,, 🤷🤦

  • dinzag 20.02.2022.

    Drugima je bilo uključeno grijanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare