To je to što me zanima!

Makkelie s Eura nije potjeran zbog nadoknade? Evo razloga

Danny Makkelie neće suditi ostatak Eura, a odluka Uefe stigla je nakon susreta Hrvatske i Italije poslije kojeg su "vatreni" ispali u grupnoj fazi
Vidi originalni članak

Ključan sudar Hrvatske na Euru produžio je čak osam minuta. Većina relevantnih mišljenja u nogometnom svijetu slaže se da je nadoknada preduga i da nije bilo potrebe za tolikom. No, nizozemski sudac Danny Makkelie (41) učinio je što je učinio i povratka nema. Uefa ga je maknula sa sudačkog popisa i više neće suditi na Euru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šef Uefinih sudaca: Razlog korištenje VAR-a

A kako javlja talijanski Corriere dello Sport, velika nadoknada nije bio glavni razlog Uefine odluke. Tiražni rimski dnevnik piše da je Talijan Roberto Rosetti, šef Uefinih sudaca, rekao koja je, ustvari, bila pozadina odluke krovne europske nogometne organizacije.

Rosetti tvrdi da je Makkelie s Eura udaljen zbog korištenja VAR-a kod igranja rukom Davidea Frattesija. Hrvatska je tada dobila penal kojeg je Gianluigi Donnarumma obranio Luki Modriću.

- To je bila savršena VAR intervencija, ali ljudi u Uefi više vole da suci samostalno vide određene situacije na terenu kada imaju odličnu poziciju - piše Corriere navodeći Rosettijeve riječi.

Zaccagni koštao Hrvatsku prolaska

Hrvatska je posljednju utakmicu grupne faze, ujedno i ključnu, odigrala 1-1 s Italijom zbog čega je ispala s Eura. "Vatreni" su vodili duboko do sudačke nadoknade golom kapetana Luke Modrića, no presudio je pogodak Mattije Zaccagnija u posljednjoj minuti sudačke nadoknade, u 98. minuti.

Sudac Makkelie je nakon toga svirao kraj bez da je Hrvatskoj dao šansu makar za posljednji napad. Ostali rezultati nisu nam se poklopili i "vatreni" su se zrakoplovom vratili u Hrvatsku dva dana nakon.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Palmanova 29.06.2024.

    kenjate vise o Makeliju nego o Dalicu ,izgleda da je Makeli trenirao repku,koja nije uspjela pobijedit jednog giganta Albaniju.

  • komentator/Luka 29.06.2024.

    kako god trebali smo se obraniti, sve izdržimo i onda zadnju minutu kad je najvažnije kad se moraš bacati na glavu, učiniti sve da sačuvaš tako važnu prednost mi se ponašamo ko da smo na godišnjem, dozvolimo cijelu akciju talijanima i da tako lako bez problema ko na treningu zabiju gol, a onaj perišić zapuca onu loptu naprijed bezveze ko da nama treba gol i nakon toga ovi slože akciju koju naši invalidi nisu bili sposobni zaustaviti, jura nula bodova.............perišić glupan ko rakitić 2008.

  • pinokio12 29.06.2024.

    kakva igra..takav i rezultat..ako igras na nulu, ne mozes ocekivati pobjedu

Komentiraj...
Vidi sve komentare