To je to što me zanima!

Lokosi tražili dva penala protiv Dinama, HNS-ova sudačka komisija nije ih ni razmatrala

Sudačka komisija HNS-a izdvojila je samo dvije sporne situacije iz osmog kola HNL-a, iako je bilo više pritužbi na suđenje. Primjerice na utakmici Dinama i Lokomotive...
Vidi originalni članak

I ovog je tjedna bez ikakvog okolišanja sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza objavila analizu suđenja spornih situacija iz osmog kola HNL-a. Sudačka komisija, na čijem je čelu Bertrand Layec, izdvojila je samo dvije sporne situacije iz nepotpunog osmog kola (odgođena utakmica Gorice i Slavena odigrat će se u ponedjeljak od 16 sati).

Iako je bilo još pritužbi na suđenje, njih komisija nije razmatrala. Lokomotiva se bunila da joj je sudac Dadić mogao dosuditi dva penala protiv Dinama, oba dok je utakmica još bila 'živa', u nadoknadi prvog poluvremena, kod rezultata 2-0. Najprije je Nevistić srušio Boškovića, a potom Torrente Mudražiju. Nisu se javili ni Dadić ni VAR soba, a ni dan kasnije sudačka komisija. Završilo je 5-1 za Dinamo.

Crveni karton Istri

Prva sporna situacija koju je komisija izdvojila je s utakmice Šibenik - Istra 1961.

- U 15. minuti gostujući kapetan dobio je prvi žuti karton zbog taktičkog prekršaja, neposredno izvan gostujućeg kaznenog prostora, zbog namjernog zaustavljanja napadača u obećavajućem napadu. Sudac je bio vrlo blizu situacije te ispravno pokazao žuti karton. U 37. minuti isti gostujući igrač je u skoku na opasan način upotrijebio lijevi lakat. Tim udarcem laktom u glavu ugrozio je sigurnost suparnika. Budući da se radi o graničnoj situaciji, sudačka komisija podržava drugi žuti umjesto izravnog crvenog kartona bez intervencije VAR-a.

Osijek nije zaslužio penal za 'lagani kontakt'.

Sudačka komisija HNS-a zaključila je kako Osijek nije zaslužio penal protiv Varaždina.

- Napadač Osijeka se nalazio u gostujućem kaznenom prostoru kad je primio loptu. Gostujući branič lagano je dodirnuo nogu, a da nije dodirnuo loptu. Sudac je bio u dobroj poziciji te je vrlo dobro vidio kontakt za koji nije smatrao da je prekršaj. Prema našim smjernicama, sudačka komisija u potpunosti podržava sučevu odluku te ne očekuje dosuđivanje kaznenih udaraca za “lagane“ kontakte poput ovog.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • SNetadmin ian wright je papak iz sj koreje 30.09.2024.

    hahaha, a jada majko mila, sad izmišljati da je išta sporno a nije ni za razmatranje. još kad znamo koliko se gura hajduk, da neregularno igraju skoro svako kolo jer bakljama prekidaju utakmice i pomažu ekipi da predahne, što im nužno treba jer forsaju ritam koji ne bi izdržali inače. ne samo da bi trebalo prekinuti utakmicu jer tako je koliko znam po zakonu o spoortu odlučeno, već da bar navijačima daju zabranu ulaska zbog toga kao kazne, ali ništa i svi se prave grbavi a posebno mediji šute. to je atmosfera, a zapravo krađa. znamo da su 24h tovarsko glasilo, ali neke stvari su presmiješne, posebno kada bude na kraju opet -15 do -20 pa svaka priča bude još smiješnija. btw, pošto se često brišu komentrai koji razotkrivaju hajduk i istine, ponovim ga verbatim u tom slučaju, no problem.

  • MorenoZg 30.09.2024.

    Kaj stvarnoooo????

  • DadoDavor 30.09.2024.

    Kao da bi im pomogli

Komentiraj...
Vidi sve komentare