To je to što me zanima!

Lloris se oprostio od Francuske

Radije odlazim na vrhuncu nego da čekam pad. Postoji i obiteljski izbor, osjećam potrebu provoditi više vremena sa suprugom i djecom," dodao je vratar Tottenhama
Vidi originalni članak

Francuski vratar i dosadašnji kapetan "Tricolora" Hugo Lloris (36) objavio je oproštaj od reprezentacije rekavši kako želi provoditi više vremena sa svojom obitelji.

- Nije lako ovo objaviti, ali nakon 14 godina u francuskom dresu, koji sam nosio s velikim zadovoljstvom, s ponosom, dužnošću i osjećajem odgovornosti, vjerujem da sam došao do kraja - rekao je za Lloris u razgovoru za L'Equipe.

RASKOL U FRANCUSKOJ Predsjednik saveza govorio o Zidaneu, Mbappe poludio: Pa tako se ne priča o legendama! POTPISAO NOVI UGOVOR Deschamps će voditi Francusku i na idućem Svjetskom prvenstvu

Lloris napušta "Tricolore" kao rekorder sa 145 nastupa, a iza njega su Lilian Thuram (142), Thierry Henry (123), Olivier Giroud (120)...

- Francuska reprezentacija je spremna nastaviti bez mene. Imao sam sreću sa svojom generacijom da sam obilježio povijest francuskog nogometa i to mi se ne može oduzeti - dodao je.

Lloris je na francuskim vratima osvojio svjetski naslov 2018. u Rusiji, dok je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Katru osvojio srebro. Za reprezentaciju je debitirao 2008. godine, a nastupio je na tri EP-a (2012., 2016., 2020.) i četiri SP-a (2010., 2014., 2018., 2022.)

- Dođe trenutak kada morate znati prepustiti uzde. Uvijek sam iznova govorio da francuska reprezentacija ne pripada nikome i svi se moramo pobrinuti da bude tako, ja prvi. Mislim da je momčad spremna za nastavak. Tu je i vratar koji je spreman (Mike Maignan). Radije odlazim na vrhuncu nego da čekam pad. Postoji i obiteljski izbor, osjećam potrebu provoditi više vremena sa suprugom i djecom - dodao je vratar Tottenhama.

Francuski izbornik Didier Deschamps je naglasio kako se Lloris povlači na vrhuncu i unatoč tome što još uvijek ima mjesto u nacionalnom sastavu, ali je pozvao navijače da poštuju njegovu odluku.

- Veliki sluga francuske momčadi odlazi i želio bih odati počast njegovoj iznimnoj karijeri - rekao je Deschamps.

- Izvan svih rekorda koje su mu njegov talent i profesionalizam omogućili da obori, izvan bitne uloge koju je odigrao u našim najvećim pobjedama... Hugo je izvanredan čovjek. Bilo mi je zadovoljstvo i čast biti njegov trener. Volio bih da svi treneri imaju igrače poput njega. Poštujem ga i zahvalan sam mu. Želim mu sreću - poručio je izbornik.

Lloris posljednjih deset godina brani za Tottenham, a prethodno je nastupao za Lyon i Nicu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PlaviKAJ 10.01.2023.

    Nikad nisam shvatio njegov odlazak u Tottenham. Golman s takvom kvalitetom nema kaj raditi u klubu koji je konstanto u sjeni drugih klubova iz lige. Šteta, mislim da je imao kvalitete za otići u puno bolji klub.

  • Space Burek 09.01.2023.

    Odličan golman. Šteta što je karijeru ostavio u Tottenhamu koji još godinama neće vidjeti trofej.

Komentiraj...
Vidi sve komentare