To je to što me zanima!

Ljudi, dobro došli u Crotterdam!

U glavnoj ulici ispred Pleina stigla je i ekipa iz Knina, negdje pronašla ljestve, pa na svoj način "označila" svoj teritorij. Dečki su objesili veliku (25x4) zastavu pa glasno zapjevali
Vidi originalni članak

Netko je u velikoj masi bio šaljiv, pa poručio: Dobro došli u Crotterdam.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski navijači opet su napravili veliku feštu, raspjevali se po ulicama Rotterdama, napravili feštu za pamćenje. U Nizozemskoj se među našim fanovima puno priča je li ovo bilo najmasovnije gostovanje hrvatskih navijača u povijesti. Teško pitanje, ali svi su se složili kako je u svakom slučaju ovo bio spektakl.

- Uh, teško pitanje, za mene ovaj Rotterdam spada u Top tri najboljih gostovanja s hrvatskom reprezentacijom. Ovu priču mogu usporediti s onim legendardnim gostovanjem u Berlinu 2006. godine na utakmici protiv Brazila, kao i prošlogodišnjim gostovanjem u Beču. Tad nas je na stadionu bilo 20-ak tisuća, ne znam kad nas je negdje bilo više - priča nam Martin (55), redoviti pratitelj "vatrenih" iz Šibenika.

POGLEDAJTE VIDEO: DJEVOJČICA ZAPJEVALA U PRIJENOSU UŽIVO

I baš to, Rotterdam je u nedjelju postao - Crotterdam. U centru grada svirale su hrvatske pjesme, bila je to prava "kockasta" ludnica. A konobari i vlasnici kafića su zadovoljno trljali ruke.

- Spektakl! Jednom u životu sam vidio ovakvu gužvu u ovoj ulici, bilo je to na nekoj europskoj utakmici Feyenoorda. Tad je policija priopćila kako se ovdje nalazi osam tisuća navijača, o tome se i danas priča u gradu. Ali, vjerujte ni ovo nije daleko, ludi ste - kaže nam Daniel (33), konobar u već legendarnom kafiću Plein.

Ti dečki čiji nam je kafić već danima dnevni boravak pustili su nas i na krov kuće (kafića), cijela je ulica doista izgledala spektakularno. Zastave su stizale sa svih strana svijeta, a onda su se pojavili i - tamburaši.

- Dečki, prva pjesma mora biti za Luku Modrića - poručili su tamburaši iz Širokog Brijega prije nego je ispred njih nastao pravi delirij.

A onda je krenulo:

- Ostani tu, tu je tvoja mati, ostani tu još će sunce sjati, ostani tu snove čuvaj samo za nju, ostani tu... - krenula je pjesma, a navijači su doslovce poludjeli.

POGLEDAJTE VIDEO: PROGNOZA FINALA

U popularnom Pleinu opet se pojavio Tin Srbić koji s društvom danima boravi u Amsterdamu. A svjetski gimnastičarski prvak bio je jasan.

- Ma daj, ovo je spektakl, ovog nema nigdje. Baš nigdje.

U glavnoj ulici ispred Pleina stigla je i ekipa iz Knina, negdje pronašla ljestve, pa na svoj način "označila" svoj teritorij. Dečki su objesili veliku (25x4) zastavu, pa glasno zapjevali.

- Mare i Kate, di su da se vrate...

A ta je pjesma izazvala opće oduševljenje među brojnim navijačima hrvatske nogometne reprezentacije. Na repertoaru su se brzo našli "Bili cvitak", "Cesarica", "Nije u šoldima sve". I baš ta zadnja pjesma najbolje je označila stanje među brojnim hrvatskim navijačima u Rotterdamu. Oprostite, Crotterdamu. 

Za kraj smo u velikoj gužvi naletjeli na simpatične dečke iz Zaboka. Jedan je bio gladan...

- Kaj bi bil gladan, ja već danima jedem tekuće i viš kak sam ispal super - dobacio mu je prijatelj.

Dečki iz Rotterdama, točnije društva "Viva Croatia" i "Sinovi" organizirali su korteo hrvatskih navijača koji je oko 16 sati iz Pleina krenuo prema De Kuipu. 

- Ljudi, sad za sve nas ide pjesma "Moja domovina", a onda kreće korteo prema stadionu, to će biti oko nekih sat vremena hoda. Znači "Moja domovina", pa krećemo prema stadionu. Naravno, tko želi može i dalje ostati ovdje, ali probajte barem doći na utakmicu, nek nas bude što više - poručio je Danijel, predstavnik "Viva Croatije".

Idi na 24sata

Komentari 199

  • Moimir 19.06.2023.

    Svedno pušing od Espanjol

  • Dinamo Zagreb najveci Hrvatski klub Dinamo Sampion 18.06.2023.

    Jel stigla i knollusa?

  • Luna777 18.06.2023.

    Želje su najveće. Sretno dečki.

Komentiraj...
Vidi sve komentare