To je to što me zanima!

Livaković treći isključeni golman 'vatrenih' u povijesti, nestvarna statistika kapetana Modrića

Isključenje Livakovića protiv Poljske bilo je tek treće isključenje nekog našeg golmana u 363 utakmice reprezentacije. Luka Modrić je, pak, protiv Poljske odigrao 182. utakmicu za 'vatrene'
Vidi originalni članak

Hrvatska je u utorak u četvrtom kolu svoje skupine najjačeg ranga Lige nacija s Poljskom odigrala 3-3. Nova utakmica stiže za manje od mjesec dana.

POGLEDAJTE VIDEO: Kramarić u 'klubu 100'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska gostuje u Škotskoj i eventualnom pobjedom osigurala bi plasman u četvrtfinale spomenutog natjecanja. Jedna od glavnih briga izbornika Zlatka Dalića bit će koga staviti na gol. Podsjetimo, protiv Poljske je u završnici utakmice zbog kontakta s Robertom Lewandowskim crveni karton dobio Dominik Livaković. Odluka o crvenom kartonu podijelila je navijače i stručnjake.

Isključenje Livakovića protiv Poljske bilo je tek treće isključenje nekog našeg golmana u 363 utakmice reprezentacije. U utakmici kvalifikacija za EP 1996. Hrvatska je u Zagrebu ugostila Sloveniju. Dražen Ladić dobio je crveni već u 11. minuti, a zamijenio ga je Tonči Gabrić. Ladić je na rubu 16 metara "pokupio" protivničkog igrača. Hrvatska je pobijedila 2-0.

Pomalo nevjerojatno, ali Gabrić je već u sljedećem kolu dobio crveni. Hrvatska je gostovala u Kijevu. Ukrajina je pobijedila 1-0 krasnim golom s 30-ak metara u 13. minuti, Gabrić je bio nemoćan. U 28. minuti nastavila se njegova noćna mora. Pocrvenio je...

Luka Modrić gazi i u 40. godini života. Protiv Poljske je došao do 182. nastupa za reprezentaciju. Hrvatska je od samostalnosti odigrala 363 utakmice. Modrić ih je, dakle, odigrao više od pola.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ajme ajme 16.10.2024.

    Jad i bijeda

Komentiraj...
Vidi sve komentare