To je to što me zanima!

Livaković i Mou do boda protiv Uniteda, Krama igrao u porazu

U Konferencijskoj ligi nisu dobru večer imali hrvatski nogometaši. Capan je izgubio s Bačkom Topolom, Ivušić i Šunjić s Pafosom, a Ljubičić i Smolčić izgubili su u dresu LASK-a
Vidi originalni članak

U derbiju večeri u Europskoj ligi Fenerbahče i Manchester United su u Istanbulu odigrali 1-1, a za domaći sastav branio je hrvatski reprezentativac Dominik Livaković. "Crveni vragovi" niti u trećem pokušaju nisu upisali pobjedu u Europskoj ligi.

United je poveo u 15. minuti golom Christiana Eriksena, no turski sastav je izjednačio u 49. minuti golom Youssef En-Nesyrija. Domaćini su u 59. minuti tražili kazneni udarac nakon starta Ugartea nad Osayi-Samuelom, no francuski sudac Turpin nije pokazao na bijelu točku, već je isključio Jose Mourinha na klupi Fenera zbog prigovora. Za Fener, koji ima pet bodova, sigurno je branio Dominik Livaković.

Porto je sa 2-0 pobijedio Hoffenheim. Tiago Djalo je u posljednjim trenucima prvog dijela doveo domaćine u prednost, a pobjedu Porta potvrdio je Samu u 75. minuti. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić igrao je cijeli susret za njemački sastav.

Lyon je kod kuće izgubio od Bešiktaša 0-1, a gol odluke zabio je Gedson Fernandes u 72. minuti. Duje Ćaleta-Car nije nastupio za Lyon. Tottenham, Lazio i Anderlecht su ostvarili i treće pobjede, izdvojivši se na vrhu s maksimalnih devet bodova.

Tottenham je porazio AZ sa 1-0 golom Richarlisona iz jedanaestera u 53. minuti, Lazio je kao gost porazio Twente sa 2-0 (Rodriguez 35, Isaksen 87), dok je Anderlecht sa 2-0 bio bolji od Ludogoreca, a golove su zabili Samuel Edozie (67) i Anders Dreyer (90+4).

AZ je u Londonu posljednjih pet minuta igrao bez isključenog Davida Wolfea, Twente je protiv Lazija ostao s igračem manje već u 11. minuti nakon što je "pocrvenio" Lars Unnerstall, a igrača manje imao je Ludogorec kojem je u 30. minuti isključen Caio Vidal.

Konferencijska liga

Nogometaši Betisa odigrali su 1-1 pred svojim navijačima protiv Kopenhagena te su nakon dva kola u skupini klubova koji se na kraju Konferencijske lige ne bi plasirali u nokaut fazu. Betis je poveo već u 8. minuti golom Abdes Ezzalzoulija i bili su dominatna momčad tijekom utakmice, ali do novog pogotka nisu došli. Kopenhagen je to iskoristio i pogotkom Kevina Diksa iz kaznenog udarca (77) odnijeli bod iz Seville.

Varšavska Legia je pobjedom 3-0 u Bačkoj Topoli skočila na treće mjesto i u skupini su devet klubova koji su u prva dva kola imali maksimalan učinak. Za Bačku Topolu je cijelu utakmicu odigrao Luka Capan, ali će je pokušati što prije zaboraviti.

Dvije pobjede ima i njemački Heidenheim koji je sa 1-0 slavio na Cipru kod Paphosa. Ivicu Ivušića je u 25. minuti svladao Patrick Mainka, a to je njemačkoj momčadi bilo dovoljno za pobjedu. Za Paphos je cijelu utakmicu odigrao Ivan Šunjić.

Ljubljanska Olimpija je na stadionu Stožice sa 2-0 bila bolja od austrijskog LASK-a. Španjolac Blanco (14) i Brazilac Schwaizer (80) donijeli su pobjedu Ljubljančanima, za koje je od 84. minute igrao Ivan Durdov.

U momčadi iz Linza Marin Ljubičić je igrao od 58. minute, a Hrvoje Smolčić od 67. Upravo u toj minuti je Ljubičić imao dobru priliku za izjednačujući pogodak, ali je poslao loptu ravno u naručje domaćeg vratara Vidovšeka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare