To je to što me zanima!

Livaković briljira u Feneru: Ima najviše obrana u Europskoj ligi. 'Pa on je svjetska klasa...'

Fenerbahče ne briljira na početku nove sezone, ali imali bi još više poraza da nije bilo sjajnog Livakovića koji brani maestralno
Vidi originalni članak

Prošle sezone nerijetko su turski mediji kritizirali Dominika Livakovića (29). Nije se ni najugodnije osjećao u Turskoj nakon incidenta u kojem su ga pogodili kovanicom pa ga je jedan navijač udario šakom nakon utakmice. Špekuliralo se tada kako razmišlja o odlasku, ali hrvatski golman ostao je nakon dolaska Josea Mourinha. A kritike su se pretvorile u hvalospjeve.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Fenerbahče ne briljira na početku nove sezone, ali imali bi još više poraza da nije bilo sjajnog Livakovića koji brani maestralno. Svoju klasu demonstrirao je i sinoć u remiju Fenera i Twentea u 2. kolu Europske lige. Hrvatski reprezentativac imao je čak osam golmana i bio je najbolje ocijenjeni igrač utakmice prema Sofascoreu (8.5). 

- Što je s Livakovićem? Možda je sinoć postao pravi navijač Fenerbahçea. U zadnjim utakmicama pokazuje takav učinak da je, vjerujte mi, svjetska klasa! Ako ga se može zadržati u timu, on ima kapacitet da napravi učinak poput legendarnih vratara Fenera Rüştüa Reçbera i Volkana Demirela - napisao je turski novinar Emre Bol.

Priznanje mu je odao i trener Twentea Joseph Oesting. 

- Dobro smo koristili posjed, imali puno prilika, ali Livaković je bio izvrstan.

Zadranin brani gotovo pa u formi života. Podsjetio je na ona sjajna izdanja iz Dinama, a trenutno je golman s najviše obrana u Europskoj ligi. U dvije utakmice skupio ih je 13.

Opet je to onaj stari Dominik koji puca od samopouzdanja. A izrazito miran može biti i izbornik Zlatko Dalić. Jer kada je on u ovakvoj formi, mreža 'vatrenih' će mirovati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pomocni tockovi 04.10.2024.

    Naravno tovari ce uvijek naci da ne valja

  • Čika Darac 04.10.2024.

    Pokrali ga u Kataru. Bio je daleko golman s najviše obrana, a nagradu za najboljeg dodijeliše onom papku iz Argentine. Inače, Livi je već sada najbolji golman kojeg je repka ikad imala u povijesti…

  • crowal 04.10.2024.

    Dobar je jučer bio, najbolji od Fenera, zbog njega sam i gledao tu utakmicu, Naš Dinamovac

Komentiraj...
Vidi sve komentare