To je to što me zanima!

Livaja kao superjunak: Od deset golova Hajduka ove sezone, njegovih je devet! I svi u HNL-u

Jedini pogodak koji nije zabio niti je asistirao bio je prvi Hajdukov Torshavnu. Nakon toga sudjelovao je u svih devet u nizu! I riješio dva derbija, donio 'bijelima' svih 14 bodova!
Vidi originalni članak

Počelo je 25. srpnja. Nikad mršaviji i spremniji Marko Livaja zabio je gol Torshavnu u pobjedi 2-0 pred punim Poljudom. U uzvratu na Farskim Otocima niti je zabio on, niti Hajduk (0-0), a potom je na otvaranju HNL-a jedan postigao, za drugi asistirao u pobjedi 2-1 nad Slavenom. Sve je djelovalo idilično.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

No, uslijedio je remi u Slovačkoj 0-0 s Ružomberokom, pa 1-1 s Lokomotivom, pri čemu je asistirao, i domaći poraz 1-0 od Ružomberoka. Sezona je otišla u pogrešnom smjeru, ali Livaja je održao Hajduk na vrhu ljestvice. Gol i asistencija u pobjedi 2-1 nad Varaždinom, gol Istri za 1-1, gol Osijeku za 1-0, gol Dinamu za 1-0!

Od deset Hajdukovih golova ove sezone kapetan je zabio ili asistirao za njih devet! Od čega svih osam u HNL-u, a jedini koji nije "njegov" prvi je Torshavnu, ujedno i prvi u sezoni, kada je zabio Uremović, a asistirao Kalik.

Statistika Marka Livaje:

Livaji je u petak bio i šesti pogodak protiv Dinama u 16. "vječnom derbiju", i prošli je put Zagrepčanima zabio na Maksimiru, u preokretu za pobjedu 2-1 u prvom prvenstvenom kolu.

Idemo dalje: Livaji je derbi bila 114. ligaška utakmica za Hajduk i izravno je sudjelovao u 102 gola! Zabio ih je 68 i asistirao za 34. U ligi 10 za više su pogodaka izravno sudjelovali samo Mijo Caktaš (113 u 203 utakmice) i Hilal Soudani (111 u 132 utakmice). Već ove sezone Livaja bi mogao postati najučinkovitiji igrač u novijoj povijesti HNL-a.

I očigledno ga nisu iz tračnica izbacile ni priče, otvoreno prozivanje, da je najveći problem svlačionice. Možda i jest, za atmosferu, za trenere..., ali je definitivno i za suparničke braniče i golmane. Theophile i Nevistić zadnji su to iskusili...

Standings provided by Sofascore
Idi na 24sata

Komentari 29

  • denke85 14.09.2024.

    Igrac za hnl, taraba

  • mapc7 iz Nis 14.09.2024.

    Ispravak netocnog navoda,od 9 golova svih 9 su sudacki poguranci.

  • Antirevolucionar42 14.09.2024.

    Marko Kralj Livaja👑!

Komentiraj...
Vidi sve komentare