To je to što me zanima!

Lewandowski puca po šavovima uoči Hrvatske: Ovo nema smisla

Nedostajali su nam ciljevi i hrabrost u igri. Dobio sam jednu dobru loptu, ništa drugo, rekao je napadač poljske reprezentacije nakon poraza od Portugala koji je bitno suzio opcije idućem protivniku 'vatrenih'
Vidi originalni članak

Hrvatska u utorak od 20.45 u Varšavi ima priliku osigurati jedno od prva dva mjesta u skupini Lige nacija i tako se rasteretiti uoči zadnje dvije utakmice protiv Škotske i Portugala u studenome. S druge strane, Poljacima je to utakmica u kojoj moraju ići na sve ili ništa, ni remi im ne ostavlja previše šansi jer bi morali dočekati dva kiksa "vatrenih" u idućem okupljanju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najveći dio kritika, kako to obično biva, primio je kapetan Robert Lewandowski (36). Zvijezda Barcelone bez zadrške je govorila o problemima u igri u porazu od Portugala (3-1).

- Što nam je nedostajalo? Ciljevi i hrabrost. Iako smo imali trenutaka kad smo se približavali šesnaestercu, nismo uspjeli izigrati protivnika kad smo imali loptu, pristupiti ozbiljnije i napasti u zadnjoj trećini. Dobio sam jednu dobru loptu, ništa drugo. Bili smo prenisko postavljeni - kazao je Lewa i nastavio:

- Znam da protiv Portugala nikad nećemo ići jedan na jedan po cijelom terenu i igrati ravnopravno, ali trebali bismo bolje sve balansirati, pričekati pravi trenutak i kreirati šanse. Nije moja uloga ići do veznog reda ili čak obrane kako bih dodirnuo loptu. Ovo nema smisla.

"Vatreni" su u prvoj utakmici ovih dviju reprezentacija u Osijeku slavili 1-0 fantastičnim golom Luke Modrića iz slobodnog udarca.

- Hrvatska je u prvoj utakmici često imala loptu i igrala leđima prema golu. Pitanje je želimo li podići obrambenu liniju, skratiti teren i bliže stajati jedni drugima. Hrvatska ima odlične igrače. Moramo odgovoriti na pitanje u kojem smjeru želimo ići, hvatati zaleđa Hrvatske i postaviti se visoko ili biti bliže šesnaestercu, ali ne previše duboko jer je Portugal pronašao rješenje za to - rekao je Lewandowski i zaključio:

- Većina suparničkih igrača pokušavala je doći do lopte, nije bilo dodavanja iza leđa. Naravno, morate biti spremni i za to, ali možda će vam biti dovoljno otići 10 metara više da zatvorite taj prostor. Možda će onda Hrvatima biti teže.

Glavni sudac bit će Španjolac Alejandro Hernández (41) koji još nije sudio hrvatskoj A vrsti, bio je djelitelj pravde U-19 selekciji s Lukom Ivanušecom, Kristijanom Jakićem i Nikolom Morom na Euru protiv Francuske Kyliana Mbappéa u Njemačkoj 2016., kad su "vatreni" izgubili 2-0.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Tomislav-81 14.10.2024.

    Lewa kukaj koliko hoces moras biti zadovoljan da ste ekipa za B kategoriju!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare