To je to što me zanima!

Čovjek koji je preporodio Hajdukovu akademiju na rubu suza: Ma možemo mi još bolje!

Bilo je teško, City je dobra momčad, ali svaka čast dečkima i trenerima. Pobijedili smo, ali nije još gotovo, sad slijedi četvrtfinale s Borussijom, rekao je Boro Primorac
Vidi originalni članak

Legendarni Boro Primorac (68) se u kolovozu 2019. godine nakon 36 godina vratio na svoj Poljud, ovaj put u ulozi šefa Akademija Luka Kaliterna. Težak zadatak bio je pred njim, vratiti Hajdukovoj omladinskoj školi onaj prepoznatljivi sjaj i pretvoriti je u proizvođača talenata koji će prvoj momčadi donijeti kvalitetu, a klubu zaradu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U tome trenutku akademija gotovo da i nije proizvodila igrače za prvu momčad, što joj je i glavna svrha. Juniori su godinama bili u Dinamovoj sjeni, a samo rijetki dobivali su šansu u prvoj momčadi. Nekolicina ih je ostavila neki trag, ostalih se nitko više ni ne sjeća. 

Primorac, koji je godinama surađivao s Arseneom Wengerom u Arsenalu, došao je u klub kao čovjek pun znanja, iskustva i autoriteta, nešto što je Hajduku falilo. Uspostavio je svoj sustav na svim razinama, od početnika do juniora. Svi treneri morali su se držati njegovih normi, a četiri godine nakon njegovog dolaska, rezultati su više nego vidljivi. Juniori su vratili prevlast u hrvatskom nogometu, dvije godine zaredom bili su prvaci, ove sezone smiješi im se i treća titula, u ovome trenutku Hajduk je prvi u svim kategorijama od U8 do U19, a sve je dodatno začinila čudesna pobjeda juniora nad Manchester Cityjem. Prvi put u povijesti 'bili tići' igrat će četvrtfinale Lige prvaka mladih.

Čovjek koji je preporodio Hajdukovu akademiju

Jedan od najzaslužnijih za to je upravo legendarni Boro iz kojeg su prštale emocije nakon senzacionalnog uspjeha. Bio je na rubu suza. Šlag velike dominacije stigla je pobjeda juniora Hajduka nad Manchester Cityjem.

- Bilo je teško, City je dobra momčad, ali svaka čast dečkima i trenerima. Pobijedili smo, ali nije još gotovo, sad slijedi četvrtfinale s Borussijom. Vratio nam se rad u Akademiji i ništa, treba nastaviti.

City je momčadi imao trojicu rođenih 2003., a Hajduk dvojicu rođenih 2006. godine.

- To pokazuje da imamo dobru selekciju, dobre trenere, ima talenta, svi igrači su školovani i mislim da možemo još i malo bolje igrati. Malo smo previše respekta dali Cityju, što je i normalno, to je velika momčad. Čestitam momčadi, neka uživaju i bit ćemo spremni za dalje - rekao je Primorac.

Čitlučanin rođen u Mostaru došao je u Hajduk iz Veleža 1978. godine, bio je u zlatnoj generaciji koja je ispala protiv HSV-a u četvrtfinalu Kupa prvaka 1980. Za Hajduk je kao obrambeni igrač odigrao 283 utakmice i zabio 53 gola te osvojio naslov prvaka bivše države 1979. Primorac je poznat i po tome što je zabio prvi gol u službenoj utakmici u povijesti Poljuda. Bilo je to u prvom kolu Kupa prvaka protiv Trabzonspora u rujnu 1979. (1-0). Otišao je u inozemstvo 1983., ostavio je veliki trag u klubu kao igrač, a sada je u potpunosti preporodio omladinski pogon kluba. Zbog njega danas svi pričaju o čudesnim juniorima!

POGLEDAJTE VIDEO: MAMIĆ PORUČIO DA HAJDUKU NE IDE JER NEMA ZNANJA

Idi na 24sata

Komentari 126

  • ujo5 01.03.2023.

    Dobar je primorac stručnjak izbacit će od ove generacije 2/3 igrača za Dinamo

  • ralfucho 01.03.2023.

    Ako koji bude obecavao doci ce u Dinamo ko i Rukavina Bulat Baturina....

  • Pazo 01.03.2023.

    Čestitke na pobjedi, ali dižete se bez veze. Dobili ste tekmu uz puuuuuno sreće. Ne autobus, nego vlak u obrani i dva sretna gola. I sad euforija prvaka svijeta. Eto, to je vaš problem koji vas uništava. Nema realnosti, samo euforija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare