To je to što me zanima!

Legendarna tenisačica bila je u strahu da neće dočekati Božić: Navratilova pobijedila rak grla!

Navratilova je otkrila radosnu vijest u emotivnom intervjuu s Piersom Morganom, rekavši da joj je do kraja kemoterapije ostalo još samo dva tjedna
Vidi originalni članak

Legendarna tenisačica Martina Navratilova (66), jedna od najvećih svih vremena i bivši broj 1, objavila je divne vijesti rekavši da je preboljela rak dojke i grla. 

Teniska ikona otkrila je radosnu vijest u emotivnom intervjuu s Piersom Morganom, dodavši da se 'bojala da neče dočekati sljedeći Božić'. 

Navratilova je otkrila da ju je dijagnoza spriječila da posvoji dijete sa suprugom Julijom Lemigovom te da je bila dirnuta do suza ljubaznošću osoblja tijekom liječenja, a do kraja kemoterapije ostala su joj još dva tjedna. 

- Nadam se dobrom ishodu i borit ću se do kraja - kazala je Navratilova čiji intervju s Piersom Morganom izlazi u utorak. 

Već je jednom pobijedila rak dojke prije 13 godina, a potom su joj liječnici dijagnosticirali rak grla, a kod dodatnih pregleda pronašli su rak dojke u ranoj fazi. 

- Prošla sam dvije operacije, četiri biopsije, zračenje i kemoterapiju. Sad čekam. Ali spremna sam ići u raznim smjerovima, a želim ponovno zaigrati - rekla je tada Navratilova.

Navratilova je češka tenisačica koja je u doba hladnog rata prebjegla u Sjedinjene Američke Države, svojevremeno je bila i najbolja svjetska tenisačica, a u karijeri je ukupno osvojila čak 59 "grand slam" naslova (18 u pojedinačnoj konkurenciji, 31 u parovima te 10 u mješovitim parovima. Karijeru je završila 2006. nakon više od 30 godina na WTA Touru. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Mr. Spock 21.03.2023.

    Većina rakova grla kod muškaraca dolazi zbog lizanja, a uzročnik je HPV. Vrlo vjerojatno je to i ovdje bio slučaj, jer drugog načina nisu ni imale, osim gumenih igračaka...

  • snakefinger 21.03.2023.

    Sretno joj bilo. A vama predlazem da prestanete koristiti taj eufemizam “pobijediti rak”. Rak je neizljeciva bolest i ne moze se pobijediti. Možes se samo moliti da ti se ne vrati ili vrati sto kasnije. Uostalom, to nije strano tijelo nego dio tebe. Borba je zato kriva riječ jer bi to bila borba protiv samog sebe. Stvar je puno kompleksnija.

  • TamnoCrni 21.03.2023.

    Koliko je bogatih umrlo od rak???

Komentiraj...
Vidi sve komentare