To je to što me zanima!

Lazarov: Slavite, iskoristili smo povijesnu priliku...

Pobjedom protiv Rusije Makedonci su ostvarili povijesni uspjeh. Plasman u drugi krug SP-a jedan je od najvećih uspjeha tamošnjeg sporta
Vidi originalni članak

Imali su Makedonci uspona i padova u skupini, startali su tijesnim porazom od Tunisa, to brzo preboljeli pa pokazali dobru igru, no sinoć protiv Njemačke činilo se da je njihov put prema drugom krugu završio. Dobro su se držali u toj utakmici, no kad je isključen Lazarov (46. min) u igri više nije bilo ideje. A kad su ih svi otpisali tragičar Lazarov "povukao" je svoje suigrače u briljantnu pobjedu protiv favorizirane Rusije.
- Možemo puno pričati o ovoj pobjedi. To je senzacionalno, no usprkos uspjehu ostat ćemo skromni. Sedam nam je igrača bilo povrijeđeno nakon jučerašnje utakmice i time je uspjeh još veći. Svi su zaboravili na bol i težili da odigraju najbolje što mogu. Iskoristili smo povijesnu priliku, ovo se može mjeriti samo s uspjehom ženske rukometne reprezentacije - rekao je ponosni Lazarov, koji je u pobjedi 36-30 zabio 13. golova.
- Poslije pobjede nad Poljskom bili smo sretni, a nakon ove pobjede smo presretni. Nije stvar samo pobjede, već veselja koje smo priuštili svojem narodu. Ponosan sam jer su dečki sve odradili kako treba. Konkretna igra u obrani i pametna u napadu donijela nam je pobjedu. Igrači su bili razumni i koncentrirani cijelu utakmicu - pohvalio je momčad izbornik Makedonije Ile Temelkovski.
Povijesni uspjeh u Makedoniji će se slaviti do dugo u noć, baš kao i u Varaždinu, gdje su navijači već zaposjeli gradske kafiće.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • vaskopop 24.01.2009.

    Bravo za Varazdin, koji se pokazao kao prekrasan grad domacin. Makedonci smo ovdje bili docekani kao simpaticna grupa navijaca, te smo podrskom i samih domacina napravili nesto sto se moze uporedjivati sa snovima i bajkama. Najbolje je sto se bajka nastavlja u Zadru, te sto jedna mala drzava ko Makedonija moze nastaviti sanjati. 1.Kire Lazarov - team leader sa svim srcem+ 2. Izabranik Temelkovski - spreman na sve kompromise =Dobitna su kombinacija da Makedonija u vise navrata prekosi i samu sebe te odigra dobru partiju i sa mnogo VECIM timovima - kao sto su Njemacka, Rusija i Poljska. Morao bih jos pomenuti i samo sudjenje koje je bilo korektno i fer ali nije bilo i neopazivo. Posebno u drugom poluvremanu kada je rukometno MALA Makedonija vodila protiv VELIKIH. Cinjenica, da je sva prva poluvremena dobila Makedonija ( MK-TUN 14:13, MK-ALG 16:8, MK-POL 16:15, MK-GER 14-13, MK-RUS 15:14 ) na ovom mundijalu svrstava Makedonijiu u trenutno - najboljih 8 rukometnih nacija. vaskpop 22.01

  • casio 23.01.2009.

    Čifuti.

  • zizy08 22.01.2009.

    makedonci su legende....navijači odlični.....jučer je u šatoru bilo prejeeee.......svaka im čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare