To je to što me zanima!

Lazarov ipak ne može, Slovenci pobijedili borbene Makedonce

Slovenija je u prvom kolu rukometnog Eura pobijedila Sjevernu Makedoniju 27-25. Makedoncima se na zadnjem treningu ozlijedio izbornik Kiro Lazarov koji je trebao i igrati. Propustit će cijelo prvenstvo
Vidi originalni članak

Prvi put u povijesti velikih rukometnih natjecanja jedna reprezentacija trebala je imati izbornika-igrača. Ipak, u posljednji trenutak legendarni Kiro Lazarov (41) ostao je bez nastupa na Euru u Debrecenu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na zadnjem treningu reprezentacije Sjeverne Makedonije Lazarov je ozlijedio mišić ruke i morat će pauzirati tri tjedna, do kraja prvenstva. Bez njega se Makedonci nisu mogli oduprijeti favoriziranim Slovencima i izgubili su na startu prvenstva 27-25.

Iznenađujuće je, zapravo, kako su Slovenci loše ušli u utakmicu, nakon šest minuta bilo je 3-0 za Sjevernu Makedoniju, poslije i 4-1, a onda je krenula serija naših zapadnih susjeda koji su odjurili na 7-4. Na poluvremenu je ostalo tri razlike za Sloveniju, 13-10, uz pet golova Jure Doleneca.

U nastavku su Slovenci održavali prednost, otišli i na +5 nakon četiri uzastopna gola Blaža Janca, ali Makedonci su u dva navrata ipak došli na samo gol zaostatka, u 39. i 53. minuti. Ipak, ne i do izjednačenja.

Cvetan Kuzmanovski bio je najefikasniji strijelac s osam golova iz devet pokušaja, Filip Kuzmanovski dodao je pet, koliko i Dolenec. Martin Tomovski iz Sjeverne Makedonije imao je 14 obrana, Slovenac Jože Baznik osam.

Kasnije u toj skupini igraju Danska i Crna Gora (20.30).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MatijaKezele 13.01.2022.

    Slovenci i više nego zasluženo, a onaj Suholežnik katastrofa, ovaj Slovenac iako je debitant, opet je za pešića Šola i Omeyer zajedno

  • Chris45 13.01.2022.

    Gledao sam ga dok je igrao u Zagrebu. Strašan igrač

Komentiraj...
Vidi sve komentare