To je to što me zanima!

Kvesić: Pobijedio sam sam sebe

Boljela me i ruka, ali to nije opravdanje za poraz protiv Iranca. To sam stvarno morao bolje i to je bila borba koja mi je odnijela polufinale. Možda sam trebao ići na bod, rekao je Ivan Kvesić
Vidi originalni članak

Sam sebe sam pobijedio, kazao je hrvatski karataša Ivan Kvesić nakon što se nije uspio plasirati u polufinale i borbu za medalje na OI.

KAKVA ŠTETA Kvesić ostao bez medalje na OI

Posljednji pojedinačni hrvatski predstavnik na Olimpijskim igrama u Tokiju, 24-godišnji karataš Ivan Kvesić, ostao je bez plasmana u polufinale, nakon što je u svojoj skupini u kategoriji preko 75 kg ostvario dvije pobjede i dva poraza.  

Sva četiri protivnika su, inače, u težoj kategoriji od Kvesića, s obzirom da se Olimpijskim igrama spajaju kategorije, a ovo je bila premijera karatea kao olimpijskog sporta.

- Ne, nije mi toliko bio problem što su svi teškaši, čak mi je to bila i prednost zbog brzine i kretanja. Brat Anđelo mi je jako pomogao jer se on borio sa svim ovim borcima. Sam sebe sam pobijedio - kazao je član KK Sokol.

Kvesić je započeo natjecanje pobjedom 3-2 protiv Saudijca Tarega Hamedija. Uslijedila je borba protiv Iranca Sadžada Gandžzadeha u kojoj suci nisu priznali Kvesiću udarac nogom u glavi pri rezultatu 0-0 nakon minutu i pol borbe, da bi do kraja iranski reprezentativac bio bolji i slavio s 3-1.U trećoj borbi svjetskog prvaka iz 2018. iznenađujuće je pobijedio 26-godišnji Kanađanin Daniel Gaysinsky koji je slavio s 4-1, da bi Zagrepčanin u zadnjoj borbi pobijedio Amerikanca Irra.

 Kvesić je u suzama dočekao kraj borbe protiv američkog karataša Briana Irra, jer je unatoč pobjedi od 3-1 za 24-godišnjeg svjetskog prvaka san o osvajanju olimpijskog odličja

- Drugi meč sam taktički loše odradio, a u trećem protiv Kanađanina stisnula su me leđa i nisam mogao napraviti ono što sam htio i trebao. Boljela me i ruka, ali to nije opravdanje za poraz protiv Iranca. To sam stvarno morao bolje i to je bila borba koja mi je odnijela polufinale. Možda sam trebao ići na bod - kazao je Kvesić koga u studenome čeka Svjetsko prvenstvo.

- Na Europskom prvenstvu sam izgubio u borbi za broncu, pa mi je to šansa da sezonu ipak okončam s medaljom.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dusansk 07.08.2021.

    Nije sudija kriv ???

  • Rikku 07.08.2021.

    Svakako se od njega očekivala medalja. Da suci nisu onako dosudili drugu borbu, sve bi bilo drugačije. No svejedno, ona treća borba bila je sramotna pa nema tu izgovora.

  • poljoprivrednik100 07.08.2021.

    svaka čast svima na olimpijadi...ali budimo realni ...svi koji su gubili ...vidjelo se da neidu od početka 100 posto.i tu je problem

Komentiraj...
Vidi sve komentare