To je to što me zanima!

Kuje li se u Prelogu olimpijska medalja? Vojnički režim naših rukometaša uoči Pariza...

Svi su već na nogama u 6.30, a od 7 sati je aktivacijski trening u dvorani. Kako Hrvatska u Parizu čak dvije utakmice igra od 11 sati, a dvije od 14, cilj je da se igrači adaptiraju na rano buđenje i utakmice u jutarnjem terminu
Vidi originalni članak

Dagur Sigurdsson u ožujku je postao izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i nakon što se upoznao s igračima i odradio tek nekoliko treninga, čekale su nas kvalifikacije za Olimpijske igre u Hannoveru. Hrvatska je poput uragana pomela Austrijance, Nijemce i Alžirce za plasman u Pariz. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši se pripremaju za Olimpijske igre 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski rukometaši djelovali su odlučnije i hrabrije, konačno su zaigrali brži rukomet i svaki napad imao je smisao i ideju. Kvaliteta nikada nije bila upitna, samo im je trebao netko poput sjajnog Islanđanina tko će ih posložiti, motivirati i uvjeriti da mogu pobijediti bilo koga na svijetu. Ako je to uspio napraviti u nekoliko treninga, kako će to tek izgledati nakon jednomjesečnih priprema za Olimpijske igre? 

Doduše, hrvatski rukometaši nisu oduševili na turniru u Norveškoj gdje su nastradali od domaćina i od Danske, ali jako puno igrača bilo je izraubano i ozlijeđeno, a sada će Sigurdsson imati mjesec dana vremena za riješiti sve nedostatke i uigrati momčad. A radi se u vojničkom režimu pod čvrstom rukom islandskog trenera. 

Reprezentativci se za Olimpijske igre pripremaju u Prelogu, imaju prijeko potreban mir, a ne fali im ni ptičjeg mlijeka. Svi su već na nogama u 6.30, a od 7 sati je aktivacijski trening u dvorani. Kako Hrvatska u Parizu čak dvije utakmice igra od 11 sati, a dvije od 14, cilj je da se igrači adaptiraju na rano buđenje i utakmice u jutarnjem terminu. Nakon toga slijedi kraći predah, doručak pa žestoki trening koji počinje u 10 i 30 i traje dva sata. To je ključni dio svakog dana u kojem izbornik do najsitnijeg detalja uigrava taktičke stvari. Igrače prvo drila kondicijski trener Šime Tomašević, a nakon toga njima dirigira Sigurdsson. Islanđanin itekako zna kako se kuju medalje, a nadamo se da se upravo u Prelogu kuje jedna.

Ručak je u 13.30 sati, a nakon paklenog radnog jutra, slijedi poslijepodnevni odmor. Tko god poželi, može odraditi individualni trening. Večer je rezervirana za team building, što je postalo već tradicija. Organiziraju se turniri u pikadu, stolnom tenisu pa i partija paintballa. Sigurdsson je odlučio kako su jutarnji treninzi sasvim dovoljni za brušenje forme i uigravanje. Veliki naglasak stavio je i na stvaranju zajedništva i momčadskog duha, a i nakon teške sezone, dva treninga dnevno mogla bi biti kobna za igrače što se tiče ozljeda pa je i odmor ključan dio priprema. 

- Nije lako, pogotovo jer odrađujemo ujutro snagu i rukomet. Ima dosta posla, ali imamo popodne više slobodnog vremena. Sezona je duga, puno utakmica, što s reprezentacijom, što s klubom. Bilo je vremena za odmoriti, sretni smo kad možemo zajedno raditi i trenirati u ovakvoj atmosferi, onda ništa nije problem -  rekao je lijevi vanjski Tin Lučin, a Matej Mandić, naš veliki adut za turnir, kaže:

- Naporno je, jako se pripremamo. Puno radimo na fizičkoj spremi, ali dajemo sve od sebe da izgledamo što bolje. Već protiv Egipta da vidimo gdje smo. Radimo puno na taktici s trenerom Sigurdssonom.  Prvo odradimo taktički dio pa onda fizički. Teretana ili trčanja. Dajemo sve od sebe da budemo što spremniji. 

Sigurdsson je reprezentaciji pridružio srednjeg vanjskog Ivana Pavlovića koji je bio na listi pričuva. Pokušat će se dokazati izborniku u sljedećih 28 dana i izboriti mjesto za Pariz.

Atmosfera je fenomenalna, igrači su motivirani, a vjerujemo kako ćemo rezultat toga vidjeti i na Igrama. Podsjetimo, Hrvatska turnir otvara 27. srpnja protiv Japana od 11 sati. Dva dana kasnije slijedi nam susjedski derbi protiv Slovenije od 11 sati, a 31. srpnja igramo protiv Njemačke u istom terminu. Sa Šveđanima ćemo se sučeliti 2. kolovoza od 14 sati, a protiv Španjolske dva dana kasnije u 21 sat. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare