To je to što me zanima!

Kraj karijere: Letećem je smetlaru upropašten san

Steve Savidan zbog srca završio je karijeru. Sa 20 godina paralelno uz nogomet čistio je ulice, a 10 godina kasnije završio je u reprezentaciji...
Vidi originalni članak

Dok je imao 20 godina, Steve Savidan (31) amaterski se bavio nogometom u trećeligašu Angersu. Od nogometa nije mogao živjeti pa se zaposlio u lokalnomu smetlarskom poduzeću i danju skupljao smeće s gradskih ulica. Popodne bi išao na treninge, a subotom igrao utakmice.
- Tad nisam ni sanjao da ću biti profesionalac - rekao je Savidan, koji je od 1998. do 2004. godine promijenio čak šest klubova. Uopće mu nije išlo, a prošla je i jedna sezona u kojoj nije zabio ni jedan gol. Dosta loše za napadača.
No kupio ga je trećeligaš Valenciennes. U 144 utakmice zabio je 61 gol i 2008. otišao u Caen, u kojem je sljedeće sezone bio jedan od najboljih strijelaca lige. U studenom iste godine debitirao je za francusku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Paragvaja. Na žalost, jedna od najljepših nogometnih priča dobila je tužan kraj. Steve Savidan u subotu je prekinuo karijeru zbog srčane mane otkrivene rutinskim pregledom.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sonijakodimi 05.07.2009.

    u svakoj nesreči ima i malo sreče ,,,ali ovaj nema ni to

  • Wayne 05.07.2009.

    u sportu puno slušamo lijepih priča kako su sportaši prolazili put do uspjeha koji nije bio nimalo lak. na žalost, ovakih nesretnih priča je puno više samo njih se ne spominje. sa natjecanja se vrača samo jedan pobjednik i o njemu se priča a o ostalima ne. naravno, važno je sudjelovati ali nitko nije došao da \"sudjeluje\" već da pobijedi. vidio sam da su neki potencijalni prvaci odustajali zbog ozljede ili još češće zbog nedostatka financija a mogli su napraviti nešto veliko. uložili su cijelu mladost u sport a nije im se vratilo na takav način. s toga večeras pijem u njihovo ime!

  • torca1950 05.07.2009.

    a koliko takvih ima i u našoj lizi pa da umjesto traže takve ljude koji vole hajduk ili dinamo za kojeg će se borit umjesto da kupuju kineze brazilce i indijance...

Komentiraj...
Vidi sve komentare