To je to što me zanima!

Košarkaši u zadnjoj sekundi izborili Europsko prvenstvo

Nije slučajnost. Nakon svih priprema, odricanja, izbivanja od kuće i obitelji sportska sreća nas je nagradila i vratila nam za sve ono uloženo, presretan je reprezentativac Željko Jović
Vidi originalni članak

Košem u zadnjoj sekundi Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo košarke 3x3! Na kvalifikacijskom turniru u Kopenhagenu hrvatski košarkaši u odlučujućoj su utakmici pobijedili Belgiju 20-19 te drugi puta izborili nastup na EP-u, koji će se od 22. do 25. kolovoza održati u Beču, sa svega 12 reprezentacija.

- Nakon duge noći s malo sna mogu kazati da smo drugi put u povijesti 3×3 natjecanja izborili Europsko prvenstvo. Nije slučajnost. Nakon svih priprema, odricanja, izbivanja od kuće i obitelji sportska sreća nas je nagradila i vratila nam za sve ono uloženo te smo se šutom u posljednjim trenucima uspjeli plasirati na Euro. Čestitao bih svojim suigračima na lavovskoj borbi od prvog do zadnjeg basketa na turniru, kao i stručnom stožeru - presretan je reprezentativac Željko Jović.

Stopama basketaša nisu, pak, uspjele hrvatske basketašice.

- Još jedan vrhunski rezultat hrvatskog basketa je dokaz koliki se tu zapravo krije potencijal. Cure su imale izrazito težak posao, nastupile su u skupini s četiri ekipe iz samog svjetskog vrha. Došle su skupljati iskustvo i pokazati zube, pokazati da možemo, no potrebna su velika ulaganja za uspjeh. Momci su loše krenuli u turnir, ali su se kroz utakmice dizali i pokazali se najboljima kada je bilo najteže, pokazali su karakter. Posebno bih se htio zahvaliti svim momcima i djevojkama, svaka im čast na angažmanu, trudu i radu. Stvorena je kemija koja je na kraju iznjedrila ovakav rezultat. Zahvale idu i cijelom stožeru, timu vrhunskih ljudi s kojima je bilo užitak raditi, a najveća zahvala ide Savezu koji nam je to omogućio i našim obiteljima na bezuvjetnoj podršci - rekao je izbornik Damir Harapin.

REPREZENTACIJA ZA ATENU Sesar o otkazima: Božić kaže da je premoren, Matković će igrati Ljetnu ligu, a Šamanić trenirati ČUDNA SITUACIJA Grobari košarkašima Partizana rekli da se ne vraćaju na teren, sve gube zbog greške spikera?

Rezultati:

Italija - Hrvatska 11-14 (m)
Španjolska - Hrvatska 18-9 (ž)
Danska - Hrvatska 14-12 (m)
Portugal - Hrvatska 20-10 (ž)
Hrvatska - Belgija 13-21 (m)
Češka - Hrvatska 21-14 (ž)
Mađarska - Hrvatska 14-18 (m)
Belgija - Hrvatska 19-20 (m)

Muška reprezentacija

Ivan Rašetina
Željko Jović
Stipe Krstanović
Fran Jacović

Ženska reprezentacija

Lea Miletić
Ivana Ujević
Nerea Brajac
Iva Bošnjak

Idi na 24sata

Komentari 1

  • liliZG2.0 10.06.2024.

    Čestitke

Komentiraj...
Vidi sve komentare