To je to što me zanima!

Korejac se naljutio i odbio igrati zbog toga što mu je suparnik na terenu rekao da je 'Jackie Chan'

Razgovarali smo s igračem oko spomenutog incidenta, a rekao nam je da su njegove riječi suigraču bile 'ignoriraj ga, umislio je da je Jackie Chan', objasnili su iz talijanskog kluba
Vidi originalni članak

Više smo puta svjedočili prekidanju utakmica zbog rasističkih povika s tribina, ali ovaj put se nešto slično dogodilo na terenu. Barem tako tvrde nogometaši Wolverhampton Wanderersa, preciznije korejski napadač Hwang Hee-chan (28) koji je 'poludio' na prijateljskoj utakmici protiv talijanskog Coma.

EKSPRESNI ODLAZAK Dinamo prodaje Petra Sučića?! Talijani zagrizli, evo s kojom bi ponudom mogli 'slomiti' klub

Naime, utakmica je bila zatvorena za javnost, a nakon 68 minuta je korejski nogometaš istaknuo da su ga rasistički vrijeđali. Suigrač Daniel Podence napao je obrambenog igrača Coma i za to dobio crveni karton, a Como se oglasio nakon incidenta.

- Razgovarali smo s igračem oko spomenutog incidenta, a rekao nam je da su njegove riječi suigraču bile 'ignoriraj ga, umislio je da je Jackie Chan'. Bila je to referenca na igračevo prezime (op. a. Hee-chan) te na konstantno dozivanje igrača Wolvesa nadimkom 'Channy'. Naš igrač nije rekao ništa uvredljivo - poručili su iz talijanskog kluba. 

Klub s Otoka istaknuo je da je to sramotno priopćenje, a žalili su se Talijanskom nogometnom savezu i Uefi te istaknuli da je komentar rasistički jer je Jackie Chan kineski glumac, a Hwang Hee Chan iz Južne Koreje te je time igrač talijanskog kluba 'rasistički poručio da svi Azijati izgledaju isto'. 

Iz Uefe kažu da ne mogu sagledati incident jer se nije dogodio na službenoj utakmici- Što se tiče samog susreta, Wolvesi su slavili 1-0, a utakmica se nakon svega odigrala do kraja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mibra 17.07.2024.

    Meni bi bilo drago da me usporede sa Đeki Čenom

  • borriello10 17.07.2024.

    zasto mi se brisu komentari

  • PumaPunku 17.07.2024.

    Nema kraja ovome ludilu, za koji mjesec ce svi izaci sa zaljepljenim ustima na teren da slucajno nebi netko osjecao ugrozenim ako izgovori bilo sta... Ovaj svijet treba ugasiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare