To je to što me zanima!

Kontroverzna boksačica Imane Khelif olimpijska je pobjednica!

Optužuju je da je muškarac, zabranili su joj natjecanje na Svjetskom prvenstvu, a ona je bez problema nanizala četiri pobjede. Ni Kineskinja Yang Liu, druga nositeljica, nije joj mogl aništa
Vidi originalni članak

Kontroverzna alžirska boksačica Imane Khelif, koju optužuju da je muškarac, osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji do 66 kilograma pobijedivši jednoglasnom sudačkom odlukom Kineskinju Yang Liu u finalu u petak navečer na teniskom stadionu Philippe Chatrier. Postala je prva afrička boksačica s olimpijskim naslovom.

Khelif je imala glasnu podršku s tribina, gdje je stiglo i mnoštvo Alžiraca, dok su izlazak Kineskinje gledatelji većinom ispratili zvižducima. Unatoč nešto rezerviranoj prvoj rundi, Alžirka se nametnula i dobila jednoglasnu potporu svih pet sudaca u sve tri runde, a prvi joj je čestitao Pedro Diaz, bivši trener hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića, koji radi s njom.

Međunarodna boksačka federacija IBA zabranila je Khelif nastup na Svjetskom prvenstvu prošle godine zbog pada na testu spola tvrdeći kako ima muški XY kromosom i preveliku fizičku nadmoć nad protivnicama. Istu je sudbinu doživjela i predstavnica Tajvana Yu Ting Ling koja u subotu od 21.30 također boksa u finalu u kategoriji do 57 kilograma. 

Međunarodni olimpijski odbor suspendirao je tu federaciju pod jakim ruskim utjecajem zbog načina na koji se njome upravlja i dozvolio objema boksačicama da nastupaju.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • vTec 10.08.2024.

    Čitam zlonamjerne komentare i ne vjerujem! Pustite više ženu na miru! Curko, uživaj u zlatu, uzmi dugi odmor i na miru sada negdje hladi jaja.

  • cajger 10.08.2024.

    ostvarili su joj se dječački snovi

  • valderamma 10.08.2024.

    izudara on sve curice

Komentiraj...
Vidi sve komentare