To je to što me zanima!

Kontroverzna alžirska boksačica zavapila: 'Prestanite! To može uništiti, poštujte olimpijski duh'

Imane Khelif kaže: "U kontaktu sam sa svojom obitelji dva dana u tjednu. Nadam se da ih to nije duboko pogodilo. Zabrinuti su za mene. Ako Bog da, ova kriza će kulminirati zlatnom medaljom i to bi bio najbolji odgovor"
Vidi originalni članak

Kontroverzna alžirska boksačica Imane Khelif jednoglasnom odlukom sudaca prošla je u polufinale i osigurala najmanje brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon velike pobjede, Khelif se rasplakala i zagrlila svog trenera Pedra Diaza, bivšeg suradnika hrvatskog boksača Filipa Hrgovića.

Khelif nije jedina kojoj je zabranjen nastup na Svjetskom prvenstvu. Međunarodna boksačka organizacija (IBA) proglasila je i Tajvanku Yu-Ting nepodobnom za natjecanje u ženskom boksu. Obje boksačice, unatoč kontroverzama, prošle su u polufinale.

Khelif je nakon svega odlučila poslati apel javnosti, smatrajući da je povrijeđeno njezino ljudsko dostojanstvo:

- Šaljem poruku svim ljudima u svijetu da se drže olimpijskog duha i prisjete se Olimpijske povelje, da prestanu sa zlostavljanjem svih natjecatelja jer to ima ogroman utjecaj na njih. To može uništiti ljude, može ubiti ljudski misli, duh i um - poručila je Khelif.

Khelif se od rođenja identificirala kao žena, u putovnici je navedena kao žena i natječe se u ženskom boksu otkad se počela baviti tim sportom. Alžirska boksačica rekla je da je razgovarala sa svojom obitelji tijekom olimpijskog iskustva i kroz dramu koja ga je zahvatila.

- U kontaktu sam sa svojom obitelji dva dana u tjednu. Nadam se da ih to nije duboko pogodilo. Zabrinuti su za mene. Ako Bog da, ova kriza će kulminirati zlatnom medaljom i to bi bio najbolji odgovor - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Kegla💪🏻 06.08.2024.

    Ima muda nema sta😂

  • Space Burek 05.08.2024.

    Ista stvar kao i sa onom Semenyom ili kako se već zvala/zvao. 90% ljudi misli da je muško a on/ona se brani i priča gluposti a ne želi pristati na test koji će sve riješiti. Još je ovom/ovoj kao i onoj/onom sa Tajlanda utvrđeno da ima x i y kromosom. U Los Angelesu će ih biti još više i to u puno više sportova ako se brzo nešto ne promjeni.

  • umjereni pacifist 05.08.2024.

    dečko bit će sve u redu. smiri se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare