To je to što me zanima!

Ivica Kostelić opet na postolju u Wengenu: Završio je treći!

Kombinacija u Wengenu prošla je u znaku hrvatskih skijaša. Ivica Kostelić završio je na trećem mjestu, a Natko Zrnčić-Dim bio je šesti. Kosteliću je to 60. postolje
Vidi originalni članak

Poslije spusta je Ivica Kostelić bio na +2.11 u odnosu na vodećeg Carla Janku, što mu je bilo dovoljno za 15. mjesto na polovici kombinacije u Wengenu. Natko Zrnčić-Dim je bio 35 stotinki sporiji od Kostelića, pa je spustaški dio završio na 21. mjestu. 

To je značilo da je Zrnčić-Dim prvi od naših predstavnika krenuo u slalomski dio kombinacije. Dobro je skijao i došao do trećeg mjesta nakon prvih deset skijaša u drugoj vožnji, a na tom se mjestu zadržao sve do nastupa Kostelića. 

Ivica je imao 67 stotinki prednosti u odnosu na vodećeg kad je započeo sa slalomom, no u prvom dijelu staze izgubio je to vodstvo. Kraj utrke bio je najbolji dio, Kostelić je uspio nadoknaditi 30 stotinki, no završio je sedam stotinki iza Victora Muffat-Jeandeta

Taj se dvojac zadržao na vrhu sve do posljednjeg skijaša kombinacije. No Janka je stvorio preveliku prednost u spustu, u slalomu ju je uspio sačuvati i s vremenom 2:29.31 došao je do pobjede. Imao je 1.31 sekundu brže vrijeme od Muffat-Jeandeta i 1.38 bolje od Kostelića. 

Našem najboljem skijašu to je prvi plasman na postolje u Svjetskom kupu nakon gotovo dvije godine, jer je posljednji put među prva tri bio u ožujku 2013. godine u slalomu u Lenzerheideu. Nastavio je i svoj nevjerojatni niz u Wengenu, već 13. put popeo se na pobjedničko postolje na tom švicarskom skijalištu, a 18. put u Wengenu je završio među deset najboljih. U karijeri mu je ovo 60. postolje.

Zrnčić-Dim je prošle godine bio na postolju u Švicarskoj, ove godine završio je na šestom mjestu, samo 31 stotinku sporiji od mjesta za postolje, što je i njemu najbolji rezultat sezone. U subotu se u Wengenu vozi slalom, prva vožnja je u 10:30.

Ukupni poredak

1. Marcel Hirscher 836
2. Kjetil Jansrud 624
3. Fritz Dopfer 506
...
39. Ivica Kostelić 92
63. Filip Zubčić 61
76. Natko Zrnčić-Dim 41

Idi na 24sata

Komentari 51

  • StjepanValjak 17.01.2015.

    I opći poredak je u znaku Hrvatskih skijaša

  • Petruška76 16.01.2015.

    Očito se ovaj Lebron naradio i natrenirao u životu, iskustvo progovara iz njega.. nakon 1. operacije nebi ni prohodao kako treba godinama a pogotovo ne skijao profesionalno. I to sa OGROMNIM uspjehom. Nije korektno.. treba Ivici skinuti kapu do poda!

  • sp analiticar 16.01.2015.

    cestitam majstori,bravooooooooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare