To je to što me zanima!

Kolak bacila preko 60 metara, treća na Hanžeku! Vita Barbić bacila svoj najbolji hitac sezone

Prvoplasirana Adriana Vilagoš iz Srbije nije imala konkurenciju. Bacila je preko 63 metara iz četiri od pet pokušaja i sa svakim od ta četiri hitaca bi bila pobjednica mitinga, a Sara je do posljednje serije bila druga
Vidi originalni članak

Hrvatska rekorderka Sara Kolak (29) završila je treća u natjecanju u bacanju koplja na 74. Memorijalu Boris Hanžeković. U svojem najboljem hicu Sara je prebacila 60 metara, točnije 60,23 metara. Tada je to bio drugi rezultat, ali je u finalnoj seriji Saru prestigla Čehinja Petra Sičakova (60,91 m).

- Borila sam se do kraja, sezonu sam završila bolje nego što sam ju počela! Uvijek mi se drago natjecati u Zagrebu, približila sam svoju disciplinu publici. Domaća natjecanja su posebna, obitelj je tu, podružim se s klincima koji prate atletiku - rekla je Sara.

Slijedi zasluženi odmor...

- Veselim se godišnjem, malo već gorim... Ali jedva čekam treninge i pripreme za sljedeću sezonu. Super se osjećam, vidim napredak, vidim rezervu. Najveći mi je mir što sam ispunila normu za Svjetsko prvenstvo. Sezona prije Pariza nije bila sjajna, ali se vidi napredak i veselim se odmoru, najviše glave, pa se spremiti za sljedeću sezonu. Odmorit ću dva-tri tjedna sigurno... Dva mjeseca? Ma, ne! Imam previše energije, to ne bi bilo dobro za ljude oko mene.  Otići ću na more i uživati.

Jesu se slegnuli dojmovi iz Pariza?

- Ima neka tajna veza između mene i Olimpijskih igara. Ušla sam s glavom u te Igre na fenomenalni način. One su posebne, nisam osjećala pritisak, definitivno ne mislim čekati LA još četiri godine! Ali dat ću sve od sebe da nastavim u ovom ritmu. 

Prvoplasirana Adriana Vilagoš iz Srbije nije imala konkurenciju. Naime, Vilagoš je bacila preko 63 metara iz četiri od pet pokušaja i sa svakim od ta četiri hitaca bi bila pobjednica mitinga, a njezin najbolji hitac bio je od 65,64 metara.

Vita Barbić (17), koja je nedavno završila četvrta na Svjetskom juniorskom prvenstvu, bacila je najbolji hitac sezone s 55,34 metara, koji je bio dovoljan za sedmo mjesto. Vita je na Hanžeku bacila koplje dva metra dalje nego na Svjetskom prvenstvu.

- Kad sam vidjela koliko me djece tražilo za fotografije i za autogram... Samo sam se sjetila sebe, pa i prije godinu dana sam bila ista takva! Velika je ovo čast, publika i atmosfera je bila sjajna i pokazala sam kako sam u top formi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare