To je to što me zanima!

Koje su cijene na Wimbledonu: Pivo košta 10 eura, šampanjac oko 100, ali klasik ostaje isti

Dnevno kroz Wimbledon prođe oko 36.000 navijača, a u dva tjedna očekuje se gotovo pola milijuna ljudi. Osim igračkog dijela, na turniru je svake godine važna i hrana, ali i piće
Vidi originalni članak

Teniski turnir u All England Clubu, Wimbledon, najpopularniji je na svijetu. Na njihovim travnatim terenima povijest je ispisao i Goran Ivanišević osvojivši turnir s pozivnicom 2001. godine.

Dnevno kroz turnir prođe oko 36.000 navijača, a u dva tjedna očekuje se gotovo pola milijuna ljudi. Osim igračkog dijela, na turniru je svake godine važna i hrana, ali i piće.

A cijene su, kao i proteklih godina, u porastu. Pinta pive (0,57 litara) ove godine košta čak 10 eura, a svaki kupac morat će na početku platiti i dodatnih 1,18 eura kako bi dobio i čašu. 

Popularni džin i tonik u limenci fanovi će platiti 11,56 eura, a oni željni luksuza će za bocu šampanjca izdvojiti 108,85 eura. Za one koji ne žele alkoholna pića tu je i voda jednog od sponzora koja košta 3,47 eura, a gazirana pića koštaju 3 eura. Organizatori su pripremili za sve goste i brojne fontane na kojima se voda može besplatno natočiti, doznaje Mirror.co.

Uz to, svaki posjetitelj smije unijeti jednu vlastitu bocu vina ili dvije limenke piva tijekom ulaska.

Osim pića, organizatori su pripremili i bogatu hrane. Kultne jagode sa šlagom od 2010. ne mijenjaju svoju cijenu. Jedna porcija košta i dalje 2,9 eura. Sendviči i burgeri koštaju od 8 eura pa sve do 15,70 eura, a dodatak krumpirića još 5,90 eura. U ponudi još ima i veganske hrane, sushija, raznih sladoleda... 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • #JarniKlaun 02.07.2024.

    Kao kod nas na moru haha!

Komentiraj...
Vidi sve komentare