To je to što me zanima!

Kobe pjesmom najavio kraj: 'Vrijeme je da kažem zbogom'

Draga košarko, moje srce i um to mogu podnijeti, no moje tijelo zna da je došlo vrijeme da kažem zbogom. Ova sezona je sve što imam, najavio je mirovinu Kobe
Vidi originalni članak

Ova sezona je sve što mi je preostalo, napisao je Kobe Bryant (37) u emotivnoj pjesmi na The Players Tribuneu .

Legenda LA Lakersa i svjetske košarke najavila je kraj velike karijere . Karijere u kojoj je osvojio sve što se moglo osvojiti. Od početka svog NBA puta Kobe nije mijenjao dres, od 1996. vjeran je isključivo Lakersima. A s njima je pet puta osvojio naslov NBA prvaka, dva puta je proglašen najkorisnijim igračem finala, 17 puta bio član All Starsa, najbolji je strijelac Lakersa u povijesti, 11 puta član najbolje petorke lige, dvostruki olimpijski pobjednik sa SAD-om... To je samo dio naslijeđa koje Kobe ostavlja iza sebe u bogatoj karijeri vrijednoj divljenja.

Iako se o njegovoj mirovini nagađa još od svibnja kada je glavni menadžer Lakersa najavio da bi ovo mogla biti njegova posljednja sezona, tek sada je to službeno potvrdio i sam Kobe. I to kako. U novije vrijeme u profesionalnom sportu vidjeli smo svašta. Od oproštajne presice i priopćenja pa sve do najave mirovine preko Twittera, no nitko još nije napisao oproštajnu pjesmu. Nitko do Kobe Bryanta .

' Draga košarko , ostvarila si šestogodišnjem dječaku njegov san i uvijek ću te voljeti zbog toga. No očito je da te ne mogu voljeti još jako dugo. Ova sezona je sve što mi je ostalo. Moje srce i um to još mogu, no moje tijelo zna da došlo vrijeme da kažem zbogom ', između ostalog napisao je Bryant.

No iako će na kraju sezone za sva vremena skinuti dres Lakersa, Bryant i dalje ostaje u konkurenciji za mjesto u reprezentaciji na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, tvrdi Jerry Colangelo.

- Tužan sam. Pričali smo o tome sinoć i ostao sam šokiran kada mi je to rekao - kaže njegov trener, a još jedna legenda Lakersa Magic Johnson dodao:

- On je najbliže Michaelu Jordanu što smo imali. Bio je nezaustavljiv , njegova želja za pobjedom bila je čudesna.

Posljednjih sezona Kobe se jako mučio s ozljedama te je njegov postotak šuta znatno pao i bilo je pitanje dana kada će reći 'dosta'. Učinio je to na svoj, poseban način. Uostalom, kao što je i igrao. Ili bolje reći, kao što još uvijek igra. Jer, odmah nakon najave mirovine Kobe je igrao utakmicu. Njegovi Lakersi izgubili su od Pacersa 107-103 , a budući penzioner zabio je 13 uz slab šut 4-20.

- Nije ovo iznenadna odluka, znam to već dugo. I osjećam se odlično zbog toga, doista je tako. Pomirio sam se s tim i jedva čekam kraj. Da sam imao goruću želju nastaviti igrati, nastavio bih. Radio sam doista puno. Iako sam igrao kao go*no, trenirao sam više no ikad - obrazložio je Kobe svoju odluku nakon utakmice.

I doista, Kobe možda više nije jedan od najboljih u NBA-u, no Kobe i dalje daje sve što može na terenu. I zato je prekrasno što je svojim obožavateljima pružio užitak gledanja jednog od najboljih u povijesti ostatak sezone umjesto da se odmah oprosti.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • cucopljuco69 01.12.2015.

    legenda!!!!!

  • Notorious Nike 30.11.2015.

    razlog zasto smo ja i frendovi haklali do dugo u noc u parku su bili lakersi i kobe, kobe i shaq da budemo precizniji, kobe bryant je meni uvijek bio idol, osoba kojoj sam se istinski divio ko kosarkasu i smatram ga dostojnim nasljednikom aira koji je ipak bio prica za sebe, kobe je svojom borbom i voljom za uspjehom inspirirao mnoge druge, tu glad i tu zelju da osvoji cim vise danas je tesko vec vidjet, zato je kobe za mene legenda, bio i ostao, uvijek ce neki govorit protiv njega ali eto to je tako, no ko covjek koji je pratio svaku od bryantovih 20 sezona u nba, od "klinje" kad je stigo u nba sa 17 godina, do njegovih velicanstvenih uspjeha tokom karijere mogu rec bez problema da je igrac koji je obiljezio jednu eru, najbolji i najveci igrac svoje generacije, mozda je cak i najveci laker svih vremena, covjek koji je zivot dao ljubicasto-zlatnima, njegova prisutnost i sam utjecaj na nba ce strasno nedostajat, velikih igraca ce uvijek biti, ali igraca poput kobea bryanta vise necemo vidjet, legendo hvala na svemu!

  • Oblivion 30.11.2015.

    Pravi šerif i jedan od najvećih

Komentiraj...
Vidi sve komentare