To je to što me zanima!

Ključan igrač Albanije propustio trening uoči Hrvatske. Sylvinho: 'Nije nam lako, Hrvati su jaki'

Hrvatska i Albanija igraju u srijedu 19. lipnja drugu utakmicu skupine B na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Obje reprezentacije izgubile su prve oglede, a međusobni sraz mogao bi odlučivati
Vidi originalni članak

Premda su hrvatski i albanski navijači odnijeli pobjedu na tribinama Olimpijskog stadiona u Berlinu i Westfalena u Dortmund, nogometaši tih dviju zemalja porazima su otvorili Euro. Hrvatska je izgubila 0-3 od Španjolske, dok je Albanija izgubila od Italije sa 1-2. Za oba sastava srijeda će biti možda i posljednja prilika za ostanak u igri za prolaz.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Albanija je u kvalifikacijama bila iznenađujući pobjednik skupine F ispred Češke i Poljske koje su također, izborile Euro. Dobila je četiri od osam utakmica, uz tri remija i samo jedan poraz, izgubivši od Poljske u Varšavi u prvoj utakmici u skupini.

Albanci su do sada samo jednom sudjelovali na kontinentalnoj smotri, 2016. u Francuskoj gdje su bili treći u skupini A. Pobijedili su Rumunjsku sa 1-0, te upisali poraze od Francuske (0-2) i Švicarske (0-1). Na koncu im tri boda nisu bila dovoljna za prolaz zbog negativne razlike pogodaka. Euro u Njemačkoj otvorili su 1-2 porazom od "Azzurra" premda su poveli golom Nedima Bajramija (25) u 22. sekundi što je najbrži pogodak u povijesti europskih prvenstava.

VIDEO: POLITIČKA PORUKA Mbappé: Ekstremisti dolaze. Ne želim predstavljati zemlju koja nema iste vrijednosti kao mi...

- Imali smo malu tremu u debiju, nije nam bilo lako, ovo je tek drugo Europsko prvenstvo, nova smo ekipa. Nismo loše prošli protiv Italije, ostali smo u igri do kraja - kazao je albanski izbornik Sylvinho.

- Što očekujem od sljedeće utakmice? Hrvatska je tehnički vrlo jaka, za nas je ova utakmica sada odlučujuća. Moramo ostvariti pozitivan rezultat - dodao je brazilski stručnjak.

SKUPINA D I E Danas na Euru: Francuzi kreću u pohod na titulu, zadnja šansa za zlatnu belgijsku generaciju

Našem idućem suparniku, protiv kojeg "vatreni" još nisu igrali, u susretu protiv Italije se ozlijedio krilni igrač Jasir Asani (29). Igrač korejskog Gwangjua je ozlijedio gležanj i propustio je zadnji trening. Asani je jedan od Silvinhovih nedodirljivih, koji je vjerovao krilnom napadaču iako se ove godine nije previše naigrao za svoj klub.

Asani je u utakmici protiv Italije odigrao 68 minuta, zabilježivši 22 dodira lopte, uz sedam točnih dodavanja iz devet pokušaja, prema podacima SofaScorea.

- Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe. Moramo se boriti za svaku loptu, za svaki poen. Znamo da je Hrvatska teška momčad i neće biti lako - istaknuo je Bajrami.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare