To je to što me zanima!

Kapetan Zadra skočio je u more i spasio čovjeka od utapanja! 'Nisam heroj, svi bi to napravili'

Marko Ramljak ispijao je kavu sa prijateljem i suprugom kada su primijetili čovjeka u moru. Košarkaš je u odjeći skočio za njim i izvukao ga
Vidi originalni članak

Prava drama odvijala se u petak u Zadru. Muškarac je ušao u vodu i počeo se utapati, a za njim je odmah skočio kapetan košarkaškog kluba Zadar Marko Ramljak (31) i spasio ga.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ponekad pjiem kavu kraj mora. To je kafić koji svi znaju u Zadru. Tako je bilo i jutros, oko 11.30 sati. Bio sam sa suprugom i prijateljem. Supruga je bila s našim djetetom malo dalje od nas i zapravo je ona primijetila kako se čovjek u moru utapa. Niti pet metara od obale - ispričao je Ramljak za 24sata.

Iako je rana jesen, more je još toplo, a temperatura je oko 20 Celzijevih stupnjeva.

- Radilo se o kupaču, čovjek nije bio u odjeći, nije pao u more. Očito je nešto pošlo po zlu i nije bio u redu. Kad sam to shvatio, skočio sam u more u odjeći pa pomogao muškarcu da se približi obali. Prijatelj fizioterapeut mi je dao ruku, izvukli smo utopljenika iz mora. Čovjek je bio malo izgubljen. Zahvaljivao mi se i to nekoliko puta. Pozvali smo Hitnu pomoć kako bi se uvjerili da je sve u redu. Vrlo brzo su došli, a mi smo u međuvremenu pomogli čovjeku da se utopli. Gospodina ne poznajem, ali se nadam da će sve biti OK - ispričao nam je Ramljak.

Tako se košarkašu jutarnje opuštanje prije nadolazeće utakmice pretvorilo u pravu avanturu. Nakon spašavanja sjeo je mokar u automobil.

- Nikakvo to herojstvo nije, svi bi tako reagirali - zaključio je skromni košarkaše napominjući još jednom da sigurno nije ni prvi ni zadnji koji je skakao u more pomažući nepoznatim osobama.

Iz zadarske bolnice dodali su nam kako je liječnik pružio pomoć muškarcu na mjestu događaja te da nije bilo potrebe za daljnjom obradom.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Palmanova 11.10.2024.

    Nevezano za temu,nakon velike pobjede Splita nad zvezdom sam cuo povike Jugo plastika.jer se jos uvijek tako skandira?

  • Jastog007 11.10.2024.

    Ko ce nego HERCEGOVAC ❤️❤️

  • fakinen 11.10.2024.

    Čovjek se išao utopiti zbog premale morovine, a ovaj ga ide spašavati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare