To je to što me zanima!

Kapetan se oprostio od svetog dresa: Bio je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije futsala

U hrvatskom dresu odigrao je 104 utakmice, a zadnji i 70. gol zabio protiv Kube. Debitirao je još 2008. godine i to golom protiv Slovenije za pobjedu 1-0
Vidi originalni članak

Dario Marinović (34), dosadašnji kapetan i najbolji strijelac u povijesti hrvatske futsalske reprezentacije, odlučio se oprostiti od najdražeg dresa. Marinović je to učinio nekoliko dana nakon što je Hrvatska u osmini finala završila nastup na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu, koji je za Marinovića ujedno bio prvi i zadnji.

NOVA UZBUĐENJA U PROSINCU Što je sljedeće za futsalaše? Na putu prema Euru stoji im Hrvat KOMENTAR Hrvatska je priliku ispustila još u prvom kolu. A kad primiš dva kakva ne smiješ ni na terminu...

- Nije lako reći zbogom reprezentaciji jer je to najveća čast koju sam imao tijekom svoje dugogodišnje karijere. Imao sam tu sreću odjenuti sveti dres više od stotinu puta i zauvijek ću pamtiti svaki nastup i te prekrasne trenutke - rekao je Dubrovčanin, prenosi HNS, prije nego se zahvalio mnogima.

- Hvala svim suigračima, izbornicima, članovima stožera, vodećim ljudima Hrvatskog nogometnog saveza i ljudima u logistici, kao i svim navijačima hrvatske futsalske reprezentacije na ovih prekrasnih petnaestak godina. Odlazim iz reprezentacije, ali ona će u meni uvijek imati najvećeg navijača.

Izbornik Marinko Mavrović dodao je:

- Hvala Dariju za sve što je napravio za hrvatsku futsalsku reprezentaciju. Bio je neizostavni dio mnogih velikih rezultata, zadužio nas je igrama i odnosom prema reprezentaciji. Njegovo iskustvo bilo je od iznimne važnosti, pogotovo u kontekstu primjera mladim igračima. Vjerujem da ćemo se i dalje sretati na našim utakmicama i da će svim srcem biti uz reprezentaciju.

Uz nastup na Svjetskom prvenstvu, najveći uspjeh s reprezentacijom Marinović je ostvario 2012. godine na Europskom prvenstvu u Zagrebu gdje je Hrvatska izborila polufinale, a on bio srebrna kopačka. U hrvatskom dresu odigrao je 104 utakmice, a zadnji i 70. gol zabio protiv Kube. Debitirao je još 2008. godine i to golom protiv Slovenije za pobjedu 1-0. Pamtit će ga se kao jednog od najboljih igrača u povijesti reprezentacije, a od ove sezone klupsku karijeru nastavit će u Torcidi.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • medenii 30.09.2024.

    jbt ovaj je bio jos 2012. najbolji u repki a sad najgori

  • tomica5 30.09.2024.

    Trebao se oprostiti prije svjetskog,uzasan je bio

  • ladidadi 30.09.2024.

    oce se izbornik napokon oprostit

Komentiraj...
Vidi sve komentare